Hozzávalók
- iberico papszelet
- mangalicatarja
- báránycomb
- só, bors
- olívaolaj a sütéshez
A paradicsomsalátához:
- 30 dkg koktélparadicsom
- 3-4 szál újhagyma
- 1 mozzarella
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
Ez egy igazi vendégváró étel, mely pillanatok alatt elkészül. A titka a húsok előkészítésében rejlik. Fontos, hogy nagyon vékony szeleteket vágjunk belőlük, így tudnak puhára sülni. A húsokat nem szükséges túlfűszerezni, bőven elég rájuk sót és borsot tenni. Ezen kívül még jó minőségű olívaolajra van szükség, melyen sütni tudjuk őket.
A sütéshez kelleni fog egy erős parázs, illetve egy öntöttvas sütőlap. A lapot alaposan átmelegítjük, megkenjük vékonyan az olajjal, és ráhelyezzük a húsokat. Folyamatosan forgatjuk őket, míg meg nem sülnek. Nem kell sötétre sülniük, a lényeg, hogy szép világos és szaftos maradjon minden szelet.
A salátához feldaraboljuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. Újhagymát, mozzarellát vagy akár fetát kínálunk mellé.