Frissensültek paradicsomsalátával

Gasztro

Frissensültek paradicsomsalátával

Árpás László receptje

Hozzávalók

  • iberico papszelet
  • mangalicatarja
  • báránycomb
  • só, bors
  • olívaolaj a sütéshez

A paradicsomsalátához:

  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 mozzarella
  • só, bors
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

Ez egy igazi vendégváró étel, mely pillanatok alatt elkészül. A titka a húsok előkészítésében rejlik. Fontos, hogy nagyon vékony szeleteket vágjunk belőlük, így tudnak puhára sülni. A húsokat nem szükséges túlfűszerezni, bőven elég rájuk sót és borsot tenni. Ezen kívül még jó minőségű olívaolajra van szükség, melyen sütni tudjuk őket.

A sütéshez kelleni fog egy erős parázs, illetve egy öntöttvas sütőlap. A lapot alaposan átmelegítjük, megkenjük vékonyan az olajjal, és ráhelyezzük a húsokat. Folyamatosan forgatjuk őket, míg meg nem sülnek. Nem kell sötétre sülniük, a lényeg, hogy szép világos és szaftos maradjon minden szelet.

A salátához feldaraboljuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. Újhagymát, mozzarellát vagy akár fetát kínálunk mellé.