Hozzávalók
- 18 dkg vaj
- 18 dkg fehér csokoládé
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg málna
- 1 lime héja
Elkészítés
A vajat felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a fehér csokoládét. A tojásokat a cukorral kissé felverjük. Nem kell gépet használni, bőven elég egy kézi habverővel jól átkeverni. Ha elkészültünk, a vajas keverékhez öntjük a cukros tojást, és alaposan összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és ízesítjük egy biolime héjával.
Egy 20x20 cm-es sütőformát kikenünk vajjal, és beleöntjük a masszát. A tetejét bőven megszórjuk málnával. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és készre sütjük. Kb. 40 perc alatt készül el. Akkor jó, ha a színe szép aranybarna, de a közepe még egy kicsit puha. Ennek sem tesz jót, ha túlsütjük!
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: