Fehér csokoládés, málnás sütemény (blondie)

Gasztro

Fehér csokoládés, málnás sütemény (blondie)

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 18 dkg vaj
  • 18 dkg fehér csokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg málna
  • 1 lime héja

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A vajat felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a fehér csokoládét. A tojásokat a cukorral kissé felverjük. Nem kell gépet használni, bőven elég egy kézi habverővel jól átkeverni. Ha elkészültünk, a vajas keverékhez öntjük a cukros tojást, és alaposan összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és ízesítjük egy biolime héjával.

Egy 20x20 cm-es sütőformát kikenünk vajjal, és beleöntjük a masszát. A tetejét bőven megszórjuk málnával. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és készre sütjük. Kb. 40 perc alatt készül el. Akkor jó, ha a színe szép aranybarna, de a közepe még egy kicsit puha. Ennek sem tesz jót, ha túlsütjük!

 Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.