Hozzávalók
A tésztához:
- 6 db Metro Chef tojás
- 2 ek. Rioba barna nádcukor
- 4 ek. kristálycukor
- 6 ek. liszt
- 1 kk. Metro Chef fahéj
- 1 kk. vaníliapaszta
- 1 tk. rumaroma
A krémhez:
- 3 dl zsíros tej
- 3 ek. liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 kk. Metro Chef fahéj
- 1 kk. vaníliapaszta
Az összeállításhoz:
- 10 dkg Metro Chef fehér csokoládé pasztilla
- 3 dkg Metro Chef fekete csokoládé pasztilla
- 5 dkg fahéjas barnacukor
- 2 dkg olvasztott vaj
- 3-4 db Metro Chef fahéjrúd
Elkészítés
A tésztához a tojásokat habbá verjük a kétféle cukorral. Közben hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliát és a rumaromát. Ezután óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe simítjuk a masszát, majd 170 fokon szép aranybarnára sütjük. Körülbelül 20 perc alatt sül készre, de figyeljünk, hogy ne égessük meg, és ne szárítsuk ki. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejet sűrűre megfőzzük a liszttel. Közben hozzáadjuk a fűszereket is. Ha már jól besűrűsödött, akkor félretesszük hűlni. Közben a porcukrot és a vajat jól kikeverjük. Ha már kihűlt a lisztes krém, akkor hozzáadjuk a habosra kevert vajat, és az egészet robotgéppel simára keverjük.
Ezután összeállítjuk a tortát. A tésztát hosszában négy egyforma csíkra vágjuk. Mindegyiket megkenjük egyenletesen a krémmel, majd elkezdjük csigaalakban feltekerni. Ha elkészültünk, betesszük egy fél órára a hűtőbe, hogy a krém meg tudjon húzni. Ezután vajat olvasztunk, és megkenjük vele a torta oldalát. Egyenletesen megszórjuk fahájas cukorral. Ezután a fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét. Megcsorgatjuk egy kevés olvasztott fekete csokoládéval, majd körkörösen picit elkenjük az egészet. Egész fahéjrudakkal dekoráljuk.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: