Gasztro

Fahéjtorta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 db Metro Chef tojás
  • 2 ek. Rioba barna nádcukor
  • 4 ek. kristálycukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 kk. Metro Chef fahéj
  • 1 kk. vaníliapaszta
  • 1 tk. rumaroma

A krémhez:

  • 3 dl zsíros tej
  • 3 ek. liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kk. Metro Chef fahéj
  • 1 kk. vaníliapaszta

Az összeállításhoz:

  • 10 dkg Metro Chef fehér csokoládé pasztilla
  • 3 dkg Metro Chef fekete csokoládé pasztilla
  • 5 dkg fahéjas barnacukor
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 3-4 db Metro Chef fahéjrúd

Elkészítés 

A tésztához a tojásokat habbá verjük a kétféle cukorral. Közben hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliát és a rumaromát. Ezután óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe simítjuk a masszát, majd 170 fokon szép aranybarnára sütjük. Körülbelül 20 perc alatt sül készre, de figyeljünk, hogy ne égessük meg, és ne szárítsuk ki. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a tejet sűrűre megfőzzük a liszttel. Közben hozzáadjuk a fűszereket is. Ha már jól besűrűsödött, akkor félretesszük hűlni. Közben a porcukrot és a vajat jól kikeverjük. Ha már kihűlt a lisztes krém, akkor hozzáadjuk a habosra kevert vajat, és az egészet robotgéppel simára keverjük.

Ezután összeállítjuk a tortát. A tésztát hosszában négy egyforma csíkra vágjuk. Mindegyiket megkenjük egyenletesen a krémmel, majd elkezdjük csigaalakban feltekerni. Ha elkészültünk, betesszük egy fél órára a hűtőbe, hogy a krém meg tudjon húzni. Ezután vajat olvasztunk, és megkenjük vele a torta oldalát. Egyenletesen megszórjuk fahájas cukorral. Ezután a fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét. Megcsorgatjuk egy kevés olvasztott fekete csokoládéval, majd körkörösen picit elkenjük az egészet. Egész fahéjrudakkal dekoráljuk.

A recept megjelenését a METRO támogatta.