Fagyasztott joghurtdesszert

Gasztro

Fagyasztott joghurtdesszert

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A citromos-túrós joghurtréteghez:

  • 200 g Magyar Túródesszert, citromtorta ízű (Alföldi Tej) 
  • 165 g natúr joghurt

A málnás joghurtréteghez:

  • 165 g natúr joghurt
  • 20 dkg málna
  • porcukor ízlés szerint

A fehércsokoládés joghurtréteghez:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 165 g natúr joghurt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A citromos-túrós réteghez turmixoljuk össze a túródesszertet a joghurttal, majd öntsük egy őzgerinc vagy kenyérsütő formába, amit kibéleltünk folpackkal. Egyengessük el, majd tegyük a fagyasztóba fél órára. Ezután következik a málnás joghurtréteg. Egy tálban összekeverjük a joghurtot a cukorral. A málnát villával kissé átnyomkodjuk, majd ezt is hozzáadjuk. Ha eltelt fél óra, ráöntjük az előző rétegre, és betesszük az egészet a fagyasztóba megint fél órára. A harmadik réteghez összeturmixoljuk a fehér csokoládét és a joghurtot. Ez a záróréteg. Ha megfagyott az egész, hidegen szeleteljük és tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

„Életem lényege: nem hasonlítani” – Marton Évával beszélgettünk

Az élet nagyáriájában nem fordulnak elő hamis hangok, hiszen csak az szólalhat meg, ami igaz és örökérvényű. Marton Éva világhírű szoprán élete és művészete a pleine voix a „tisztán éltem, híven szerettem” akkordjaira íródott, és bár befogadhatatlanul gazdag életművet kínál elemzésre kortársai és az utókor számára, sem művészetében, sem hétköznapi jelenlétében nem találunk benne harmóniaidegen hangokat. Különleges hangjával és egyéniségével mindenképpen, de beszélgetés közben még a pillantásával is tanít: koncentrálni, a fontosat látni, méltósággal őrizni a precízen szabott mércét.