Hozzávalók:
A citromos-túrós joghurtréteghez:
- 200 g Magyar Túródesszert, citromtorta ízű (Alföldi Tej)
- 165 g natúr joghurt
A málnás joghurtréteghez:
- 165 g natúr joghurt
- 20 dkg málna
- porcukor ízlés szerint
A fehércsokoládés joghurtréteghez:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 165 g natúr joghurt
Elkészítés:
A citromos-túrós réteghez turmixoljuk össze a túródesszertet a joghurttal, majd öntsük egy őzgerinc vagy kenyérsütő formába, amit kibéleltünk folpackkal. Egyengessük el, majd tegyük a fagyasztóba fél órára. Ezután következik a málnás joghurtréteg. Egy tálban összekeverjük a joghurtot a cukorral. A málnát villával kissé átnyomkodjuk, majd ezt is hozzáadjuk. Ha eltelt fél óra, ráöntjük az előző rétegre, és betesszük az egészet a fagyasztóba megint fél órára. A harmadik réteghez összeturmixoljuk a fehér csokoládét és a joghurtot. Ez a záróréteg. Ha megfagyott az egész, hidegen szeleteljük és tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: