Fagyasztott joghurtdesszert

Gasztro

Fagyasztott joghurtdesszert

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A citromos-túrós joghurtréteghez:

  • 200 g Magyar Túródesszert, citromtorta ízű (Alföldi Tej) 
  • 165 g natúr joghurt

A málnás joghurtréteghez:

  • 165 g natúr joghurt
  • 20 dkg málna
  • porcukor ízlés szerint

A fehércsokoládés joghurtréteghez:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 165 g natúr joghurt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A citromos-túrós réteghez turmixoljuk össze a túródesszertet a joghurttal, majd öntsük egy őzgerinc vagy kenyérsütő formába, amit kibéleltünk folpackkal. Egyengessük el, majd tegyük a fagyasztóba fél órára. Ezután következik a málnás joghurtréteg. Egy tálban összekeverjük a joghurtot a cukorral. A málnát villával kissé átnyomkodjuk, majd ezt is hozzáadjuk. Ha eltelt fél óra, ráöntjük az előző rétegre, és betesszük az egészet a fagyasztóba megint fél órára. A harmadik réteghez összeturmixoljuk a fehér csokoládét és a joghurtot. Ez a záróréteg. Ha megfagyott az egész, hidegen szeleteljük és tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.