Epres túrótorta

Gasztro

Epres túrótorta

Epres túrótorta, ahogy Borbás Marcsi készíti.

Hozzávalók

  • 10 dkg darált keksz
  • egy marék aprított mandula
  • 2-3 evőkanál olvasztott vaj
  • 50  dkg túró
  • 30 dkg mascarpone
  • 1 citrom
  • porcukor ízlés szerint
  • 5 dl zsíros habtejszín
  • 50 dkg eper
  • 20 g instant zselatin

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Az alaphoz a darált kekszet összedolgozzuk a darált mandulával és az olvasztott vajjal. Egy nagyobb, csatos tortaformát előkészítünk, az alját vékonyan kivajazzuk, a széleit pedig bevonjuk folpackkal. Ebbe a formába nyomkodjuk bele egyenletesen a kekszes keveréket.

A legnagyobb, legszebb epreket hosszában kettévágjuk, és vágási felülettel kifelé fordítva körberakjuk a tortaformánk szélén. Óvatosan nyomjuk hozzá őket a folpackhoz, így a helyén fog maradni minden darab.

A töltelékhez a túrót elkeverjük a mascarponéval, hozzáadjuk egy citrom reszelt héját, és egy kis citromlevet. Ízlés szerinti mennyiségű porcukorral édesítjük. A habtejszínt krémesre felverjük, közben hozzáadjuk a zselatint. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a túrós keverékhez. Ha készen van a töltelék, akkor kb. a felét öntsük bele a korábban előkészített tortaformába, majd tegyünk rá egy rétegnyi epret, végül fedjük be a maradék túrókrémmel.  Ezután fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de minimum 2-3 órára. Tálalás előtt óvatosan szedjük le a tortaforma oldalát, és szórjuk meg darabolt eperrel a torta tetejét.

Nézd meg videónkban, hogy készül ez a csoda (11 perc 20 másodperctől):

 

 

Már követem az oldalt

X