Epres-mascarponés tortácska

Gasztro

Epres-mascarponés tortácska

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók: 

  • 1 kg eper
  • 4 ek cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2-3 ek porcukor (ízlés szerint)
  • 1 biocitrom héja

A piskótához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Felvágjuk az eper kétharmadát nem túl kicsi darabokra, és egy vastag aljú serpenyőben feltesszük a négy kanál cukorral együtt karamellizálódni.  Közben elkészítjük a piskótatésztát. A tojásfehérjét krémes habbá verjük az öt kanál cukorral, majd alacsony fokozaton egyenként hozzákeverjük az öt sárgáját is. Óvatosan beleforgatunk öt kanál lisztet. Ezután fogunk egy sütőpapírral bélelt tepsit, és elegyengetjük benne a karamellizált epreket. Erre simítjuk rá a piskótatésztát.

Közben melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Süssük a piskótát 10-15 percig. Ez idő alatt a maradék epret vágjuk apró darabokra, majd keverjük össze a mascarponéval és ízlés szerint porcukorral. Ha megsült a piskóta, várjuk meg, amíg kihűl, utána a sütőpapír segítségével fordítsuk meg, hogy az epres része legyen felfelé. Azonnal, óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd vágjuk ketté a piskótát. Ha kihűlt, az egyik felet kenjük meg a mascarpone-krémmel, a másik felét pedig borítsuk rá az epres felével lefelé. A tetejét szórjuk meg porcukorral.

Marcsi ezt a receptet így készítette el: