Hozzávalók
- 175 g vaj
- 250 g porcukor
- 4 nagy tojás
- 200 g liszt
- 50 g őrölt mandula
- 75 g zsíros natúr joghurt
- 250 g eper
- 1 marék vágott mandula
A krémhez:
- 200 g zsíros natúr krémsajt
- 25 g porcukor
- 1 nagy tojás
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeverésre. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját és oldalát kivajazzuk és lisztezzük.
A krémhez óvatosan elkeverjük a cukrot és a tojást a krémsajttal. Figyeljünk, hogy ne törjük össze, különben túlságosan folyós lesz.
A tésztához a vajat és a cukrot kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jöhet bele a natúr joghurt, illetve a száraz összetevők is. Ha a keverékünk szép homogén, akkor összeállítjuk a süteményt. A mandulás massza egyik felét a tortaforma aljába öntjük. Erre kanalazzuk rá a krém felét. Az epret megmossuk, feldaraboljuk, majd a fele mennyiséget a krémre szórjuk. Ezután a mandulás massza másik felével az egészet betakarjuk. A tetejére jön a maradék krém, illetve az eper. Végül megszórjuk vágott mandulával, és betesszük a sütőbe. Kb. 40 perc alatt készül el.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: