Epres, mandulás sütemény

Gasztro

Epres, mandulás sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 175 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 4 nagy tojás
  • 200 g liszt
  • 50 g őrölt mandula
  • 75 g zsíros natúr joghurt
  • 250 g eper
  • 1 marék vágott mandula

A krémhez:

  • 200 g zsíros natúr krémsajt
  • 25 g porcukor
  • 1 nagy tojás

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeverésre. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját és oldalát kivajazzuk és lisztezzük.

A krémhez óvatosan elkeverjük a cukrot és a tojást a krémsajttal. Figyeljünk, hogy ne törjük össze, különben túlságosan folyós lesz.

A tésztához a vajat és a cukrot kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jöhet bele a natúr joghurt, illetve a száraz összetevők is. Ha a keverékünk szép homogén, akkor összeállítjuk a süteményt. A mandulás massza egyik felét a tortaforma aljába öntjük. Erre kanalazzuk rá a krém felét. Az epret megmossuk, feldaraboljuk, majd a fele mennyiséget a krémre szórjuk. Ezután a mandulás massza másik felével az egészet betakarjuk. A tetejére jön a maradék krém, illetve az eper. Végül megszórjuk vágott mandulával, és betesszük a sütőbe. Kb. 40 perc alatt készül el.

 A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Pacalleves klasszikusan – akár másnaposság ellen is

Sokáig az egyszerű, klasszikus vidéki konyha étele volt a pacal, aztán bekúszott a kávéházakba, a kisvendéglőkbe, de teret nyert főúri és fejedelmi asztalokon is. A szocialista időkben olykor csak pult alól, a kiváltságosoknak volt szerencséjük az alapanyaghoz, a marhagyomorhoz, amit aztán órákon át kellett mosni, tisztítani, előfőzni, konyhakésszé tenni. A legjobb pacalpörkölt és pacalleves-lelőhelyek címei szájról-szájra jártak. Aztán eljött az idő, amikor a pacal kultuszétellé vált, trendi lett pacalt enni. Aki pedig pacalkedvelő, az mit sem tud a pacal eme hullámzó karrierjéről. Csak megfőzi, megeszi, mert szereti.

 

Már követem az oldalt

X