Egyszerűen kifinomult: céklagratin

Gasztro

Egyszerűen kifinomult: céklagratin

 Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb cékla
  • 1 ek vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 15 dkg kéksajt
  • szerecsendió
  • bors, só

Elkészítés:

Tovább olvasok

A céklákat megpucoljuk, majd lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a kissé kinyomkodott céklát, fűszerezzük, majd felöntjük a fehérborral.
Lefedjük, majd puhára pároljuk, és egyenletesen elterítjük egy tűzálló tálban.
A tejfölbe morzsoljuk a sajtot, majd ráöntjük a párolt cékla tetejére, és ezt is egyenletesen elterítjük. 180 fokon pirosra sütjük.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Gyorsan vacsora? 15 recept készételek helyett

Nincs idő főzni? Ki mondta, hogy csak a készételek vannak meg gyorsan? Mutatjuk, hogyan lehet egészséges ételeket is 15-25 perc alatt elkészíteni! Miközben a család leveszi a kabátot, cipőt, magához tér, a konyhában elmeséli milyen volt a napja, te már készen is vagy!

 

Már követem az oldalt

X