Egyszerűen kifinomult: céklagratin

Gasztro

Egyszerűen kifinomult: céklagratin

 Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb cékla
  • 1 ek vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 15 dkg kéksajt
  • szerecsendió
  • bors, só

Elkészítés:

Tovább olvasok

A céklákat megpucoljuk, majd lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a kissé kinyomkodott céklát, fűszerezzük, majd felöntjük a fehérborral.
Lefedjük, majd puhára pároljuk, és egyenletesen elterítjük egy tűzálló tálban.
A tejfölbe morzsoljuk a sajtot, majd ráöntjük a párolt cékla tetejére, és ezt is egyenletesen elterítjük. 180 fokon pirosra sütjük.

 

 

 

 

 

 

Már követem az oldalt

X