Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg olvasztott vaj
- 40 dkg finomliszt
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1-1 kávéskanál őrölt fahéj, őrölt szerecsendió, őrölt koriander, őrölt gyömbér
- 6-7 db szegfűszeg összetörve
- 0,5 l tej
Elkészítés:
A 4 egész tojást habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és azzal is jól kiekeverjük. A száraz összetevőket alaposan elkeverjük egymással, majd hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez. A tejet apránként keverjük bele.
Amikor már jól keverhető masszát kapunk, akkor csorgatjuk hozzá a mézet és a végén a maradék tejet. A végére egy lágy, önthető masszát fogunk kapni.
Egy közepes méretű, kivajazott és lisztezett tepsiben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
A tetejét citromos cukormázzal díszítjük. Ehhez 25 dkg porcukrot csomómentesre keverünk 3 evőkanál langyos vízzel és egy evőkanál citromlével.
Amint a citrommáz megszáradt, kockára vágva tálaljuk.
A klasszikus puszedli receptjét itt találjátok.
Ajánljuk még: