Egyben sült fasírt szalonnával és chedarral

Gasztro

Egyben sült fasírt szalonnával és chedarral

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg darált sertésdagadó
  • 10 dkg vörös cheddar
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. Horváth Rozi őrölt majoranna
  • 1 tk. Horváth Rozi őrölt színes bors
  • 1 tk. őrölt fűszerpaprika
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 db tojás

Az összeállításhoz: 10-12 szelet bacon

 

Elkészítés 

A sertéshúst alaposan összedolgozzuk a reszelt sajttal, az egész tojással, a zsemlemorzsával, a reszelt fokhagymával és a fűszerekkel. Fontos, hogy egynemű masszánk legyen, hogy sütés közben megtartsa a formáját.

Egy sütőpapírt magunk elé terítünk, erre tesszük le sorban a baconszeleteket. Úgy rakjuk le őket, hogy kicsit takarják egymást. Erre a baconos alapra helyezzük rá a hosszúkásra formázott, fűszeres húst. A sütőpapír segítségével két oldalról felhajtjuk rá a baconszeleteket, hogy teljesen betakarják a darált húst. Ezután óvatosan átfordítjuk, hogy a baconokszeletek vége alulra kerüljön. A sütőpapírral együtt egy sütőedénybe emeljük az egészet. Érdemes egy keskeny sütőformát választani, úgy biztosan nem fogja elveszíteni a formáját a fasírt. 180 fokon körülbelül 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha túlságosan sok zsír sülne ki közben a húsból, érdemes óvatosan leönteni.

A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.

Ajánljuk még:

Fogások, amiket leginkább ünnepekkor fogyasztunk és a fűszerek, amelyek különlegessé teszik őket

Töltött káposzta, rácponty, mézeskalács és bejgli nélkül szinte elképzelhetetlen a magyar karácsonyi asztal. A fogások rendje vidékenként és családonként is változik, de az ünnepi menü ízvilága jellegzetes, fűszeres aromái által teszi igazán meghitté a karácsonyt. Vannak fűszerek, amelyekből ilyenkor fogy a legtöbb, sőt, vannak fűszerkeverékek, amelyek méltán viselik a „karácsonyi” jelzőt.