Hozzávalók
- 1 kg darált sertésdagadó
- 10 dkg vörös cheddar
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. Horváth Rozi őrölt majoranna
- 1 tk. Horváth Rozi őrölt színes bors
- 1 tk. őrölt fűszerpaprika
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- só
Az összeállításhoz: 10-12 szelet bacon
Elkészítés
A sertéshúst alaposan összedolgozzuk a reszelt sajttal, az egész tojással, a zsemlemorzsával, a reszelt fokhagymával és a fűszerekkel. Fontos, hogy egynemű masszánk legyen, hogy sütés közben megtartsa a formáját.
Egy sütőpapírt magunk elé terítünk, erre tesszük le sorban a baconszeleteket. Úgy rakjuk le őket, hogy kicsit takarják egymást. Erre a baconos alapra helyezzük rá a hosszúkásra formázott, fűszeres húst. A sütőpapír segítségével két oldalról felhajtjuk rá a baconszeleteket, hogy teljesen betakarják a darált húst. Ezután óvatosan átfordítjuk, hogy a baconokszeletek vége alulra kerüljön. A sütőpapírral együtt egy sütőedénybe emeljük az egészet. Érdemes egy keskeny sütőformát választani, úgy biztosan nem fogja elveszíteni a formáját a fasírt. 180 fokon körülbelül 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha túlságosan sok zsír sülne ki közben a húsból, érdemes óvatosan leönteni.
A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.
Ajánljuk még: