Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 50 dkg paradicsom
- 50 dkg káposzta (fehér)
- 50 dkg fehérrépa
- 50 dkg karfiol
- 25 dkg zeller gyökér
- 25 dkg karalábé
- 25 dkg kelkáposzta
- 25 dkg vöröshagyma
- 25 dkg jó húsos zöldpaprika
- 1 kg só
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiknél szükséges, eltávolítjuk a héjat, csumát, szárat. Ha minden tiszta és használatra kész, az összeset ledaráljuk húsdarálón. Ha kész, hozzáadjuk az 1 kg sót, és jól összekeverjük, majd befőttes üvegekbe töltjük.
Érdemes kissé lenyomkodni a zöldségeket az üvegben, hogy ne legyen levegős. Miután megtelt, tetővel lezárjuk és a spájzba tesszük.
Felbontás után hűtőben tároljuk.
Ha szeretnétek, még zöldséglevest is tartósíthattok télire!
Ajánljuk még: