Egészséges, házi ételízesítő

Gasztro

Egészséges, házi ételízesítő

Egészség egy üvegbe zárva!

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 50 dkg paradicsom
  • 50 dkg káposzta (fehér)
  • 50 dkg fehérrépa
  • 50 dkg karfiol
  • 25 dkg zeller gyökér
  • 25 dkg karalábé
  • 25 dkg kelkáposzta
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg jó húsos zöldpaprika
  • 1 kg só

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiknél szükséges, eltávolítjuk a héjat, csumát, szárat. Ha minden tiszta és használatra kész, az összeset ledaráljuk húsdarálón. Ha kész, hozzáadjuk az 1 kg sót, és jól összekeverjük, majd befőttes üvegekbe töltjük.

Érdemes kissé lenyomkodni a zöldségeket az üvegben, hogy ne legyen levegős. Miután megtelt, tetővel lezárjuk és a spájzba tesszük.

Felbontás után hűtőben tároljuk.

Ha szeretnétek, még zöldséglevest is tartósíthattok télire

Ajánljuk még:

Őszibarackos finomságok

Mi kerül a tányérba ott, ahol minden kertben őszibarackfák kelletik hamvas gyümölcseiket? Persze, hogy valami izgalmas őszibarack-költemény. Hol így, hol úgy. Mert nem csak nyersen, befőttnek meg lekvárnak terem, lesz belőle barackleves, gyümölcssaláta, sütemények és torták, szörp és csatni. És ha még mindig van barack, akkor megtöltjük, grillezzük, izgalmas fűszerekkel házasítjuk. Az őszibarackot sosem lehet megunni!