Egészséges, házi ételízesítő

Gasztro

Egészséges, házi ételízesítő

Egészség egy üvegbe zárva!

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 50 dkg paradicsom
  • 50 dkg káposzta (fehér)
  • 50 dkg fehérrépa
  • 50 dkg karfiol
  • 25 dkg zeller gyökér
  • 25 dkg karalábé
  • 25 dkg kelkáposzta
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg jó húsos zöldpaprika
  • 1 kg só

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiknél szükséges, eltávolítjuk a héjat, csumát, szárat. Ha minden tiszta és használatra kész, az összeset ledaráljuk húsdarálón. Ha kész, hozzáadjuk az 1 kg sót, és jól összekeverjük, majd befőttes üvegekbe töltjük.

Érdemes kissé lenyomkodni a zöldségeket az üvegben, hogy ne legyen levegős. Miután megtelt, tetővel lezárjuk és a spájzba tesszük.

Felbontás után hűtőben tároljuk.

Ha szeretnétek, még zöldséglevest is tartósíthattok télire

Ajánljuk még:

10 desszert, mert nyár vége van, és végre lehet enni édességet

Minden rosszban van valami jó: ugyan véget ért a nyár, de legalább már nem kell aggódnunk amiatt, hogy holnap jelenésünk van a strandon, hogyan fogunk kinézni bikiniben. Szóval, most végre ehetünk! Ünnepeljük hát meg! De úgy igazán, valami jó kis krémes, csodálatos finomsággal, amire már ki tudja, mióta vágytunk!

 

Már követem az oldalt

X