Egészséges, házi ételízesítő

Gasztro

Egészséges, házi ételízesítő

Egészség egy üvegbe zárva!

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 50 dkg paradicsom
  • 50 dkg káposzta (fehér)
  • 50 dkg fehérrépa
  • 50 dkg karfiol
  • 25 dkg zeller gyökér
  • 25 dkg karalábé
  • 25 dkg kelkáposzta
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg jó húsos zöldpaprika
  • 1 kg só

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiknél szükséges, eltávolítjuk a héjat, csumát, szárat. Ha minden tiszta és használatra kész, az összeset ledaráljuk húsdarálón. Ha kész, hozzáadjuk az 1 kg sót, és jól összekeverjük, majd befőttes üvegekbe töltjük.

Érdemes kissé lenyomkodni a zöldségeket az üvegben, hogy ne legyen levegős. Miután megtelt, tetővel lezárjuk és a spájzba tesszük.

Felbontás után hűtőben tároljuk.

Ha szeretnétek, még zöldséglevest is tartósíthattok télire

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.