Duplacsokis, céklás brownie

Gasztro

Duplacsokis, céklás brownie

 Borbás Marcsi receptje

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg cékla
  • 3 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg kakaó
  • 3 marék 70 %-os csokoládépasztilla
  • kevés vaj a tepsi kikenéséhez

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A céklát héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk, majd felaprítjuk és egészen krémesre turmixoljuk.

A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd pedig egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a leturmixolt céklát.

 

A lisztet a kakaóporral és a fél csomag sütőporral alaposan elkeverjük, majd a vajas keverékhez adjuk. A tésztába ezután beleszórunk egy marék csokoládépasztillát.

Egy kivajazott sütőedénybe öntjük a masszát, és bőségesen megszórjuk a tetejét is csokoládéval. 180 fokos sütőbe tesszük minimum fél órára. Akkor van készen, ha a teteje elkezd repedezni.

 

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.