Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg cékla
- 3 db tojás
- 20 dkg liszt
- 7 dkg kakaó
- 3 marék 70 %-os csokoládépasztilla
- kevés vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk, majd felaprítjuk és egészen krémesre turmixoljuk.
A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd pedig egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a leturmixolt céklát.
A lisztet a kakaóporral és a fél csomag sütőporral alaposan elkeverjük, majd a vajas keverékhez adjuk. A tésztába ezután beleszórunk egy marék csokoládépasztillát.
Egy kivajazott sütőedénybe öntjük a masszát, és bőségesen megszórjuk a tetejét is csokoládéval. 180 fokos sütőbe tesszük minimum fél órára. Akkor van készen, ha a teteje elkezd repedezni.
Ajánljuk még:
Birsalma, a gyógyító gyümölcs – 7 csodálatos recept őszi hangolódásra
Barackos receptek: 14 fogásban a nyár egyik legjobb gyömölcse
Mit lehet júniusban befőzni? – Nem vagy még lekésve
Nem a „vantú” kell félni, hanem a „nincstű”
Ezt olvastam valamelyik nap a neten, és tudtam, miről beszél az, aki torkig volt már a befőzéssel és ezzel a mondattal hozta lendületbe magát. Egyébként nagymamáját idézte szó szerint.