Gasztro

Diótorta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 db tojás
  • 7 ek cukor
  • 4 ek darált dió
  • 3 ek liszt

A krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg dió
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk rum
  • 2 ek kakaó
  • tonkabab

A díszítéshez:

  • tejszínhab

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük. Ezután lassan, óvatosan hozzáadjuk a liszttel elkevert darált diót. Ha a masszánk sűrű és egyenletes, akkor 22 cm-es tortaformába simítjuk. Az alját előtte sütőpapírral béleljük ki, az oldalát kivajazzuk és lisztezzük. 180° C-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez a diót és a cukrot 1 dl vízzel addig főzzük, amíg a dió pörkölt illatát meg nem érezzük. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, a kakaót és a vajat is. Ezután hűtőbe tesszük, és teljesen kihűtjük. Ha már kellőképpen hideg és kemény a krém, elektromos habverővel habosra verjük.

A piskótát óvatosan elvágjuk, majd vastagon megtöltjük a krémmel. A tetejét is megkenjük, majd gazdagon díszítjük felvert tejszínhabbal.

 

 

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.