Hozzávalók:
A tésztához:
- 7 db tojás
- 7 ek cukor
- 4 ek darált dió
- 3 ek liszt
A krémhez:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg dió
- 15 dkg vaj
- 1 tk rum
- 2 ek kakaó
- tonkabab
A díszítéshez:
- tejszínhab
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük. Ezután lassan, óvatosan hozzáadjuk a liszttel elkevert darált diót. Ha a masszánk sűrű és egyenletes, akkor 22 cm-es tortaformába simítjuk. Az alját előtte sütőpapírral béleljük ki, az oldalát kivajazzuk és lisztezzük. 180° C-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a diót és a cukrot 1 dl vízzel addig főzzük, amíg a dió pörkölt illatát meg nem érezzük. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, a kakaót és a vajat is. Ezután hűtőbe tesszük, és teljesen kihűtjük. Ha már kellőképpen hideg és kemény a krém, elektromos habverővel habosra verjük.
A piskótát óvatosan elvágjuk, majd vastagon megtöltjük a krémmel. A tetejét is megkenjük, majd gazdagon díszítjük felvert tejszínhabbal.