Cukkinisaláta, ahogy a horvátok készítik

Gasztro

Cukkinisaláta, ahogy a horvátok készítik

Borbás Marcsi Horvátországban tanult receptje

Hozzávalók (4 főre)

  • 4 db zsenge cukkini
  • 2 ek só
  • 4 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 biocitrom

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, végét levágjuk, és nagyjából kétcentis kockákra aprítjuk. A felkockázott zöldséget erősen forrásban lévő, sózott vízbe tesszük. Figyeljünk, hogy mikor beletesszük a vízbe, ne hűtse vissza azt a zöldség, vagyis továbbra is forrjon a víz! Ez akkor sikerülhet, ha elegendő mennyiségű vizet melegítettünk.

A cukkinit ezután 4 percig forraljuk.

Akkor lesz jó, ha még roppanós marad, ezért figyeljünk, hogy semmiképp se főzzük puhára!

Amint elérte a megfelelő állagot, leszűrjük és forrón meglocsoljuk olívaolajjal, illetve egy citrom frissen facsart levével. Melegen tálaljuk. Magában is nagyon finom, de egy szép szelet hal vagy hús kísérőjeként is tökéletes.

Elkészíthetjük a receptet patiszonnal vagy spárgatökkel is, de az fontos, hogy mindegyik legyen jó zsenge!

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.