Hozzávalók (4 főre)
- 4 db zsenge cukkini
- 2 ek só
- 4 ek extraszűz olívaolaj
- 1 biocitrom
Elkészítés
A cukkinit megmossuk, végét levágjuk, és nagyjából kétcentis kockákra aprítjuk. A felkockázott zöldséget erősen forrásban lévő, sózott vízbe tesszük. Figyeljünk, hogy mikor beletesszük a vízbe, ne hűtse vissza azt a zöldség, vagyis továbbra is forrjon a víz! Ez akkor sikerülhet, ha elegendő mennyiségű vizet melegítettünk.
A cukkinit ezután 4 percig forraljuk.
Akkor lesz jó, ha még roppanós marad, ezért figyeljünk, hogy semmiképp se főzzük puhára!
Amint elérte a megfelelő állagot, leszűrjük és forrón meglocsoljuk olívaolajjal, illetve egy citrom frissen facsart levével. Melegen tálaljuk. Magában is nagyon finom, de egy szép szelet hal vagy hús kísérőjeként is tökéletes.
Elkészíthetjük a receptet patiszonnal vagy spárgatökkel is, de az fontos, hogy mindegyik legyen jó zsenge!