Csülöksajt, wasabi majonézzel, citrusos répával, mandulával

Gasztro

Csülöksajt, wasabi majonézzel, citrusos répával, mandulával

Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók:

A csülökhöz

  • 2 db sertés hátsó csülök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek egész bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4 db babérlevél
  • 1 kk római kömény
  • fokhagyma-granulátum
  • 1 tk dijoni mustár
  • paradicsompor

A majonézhez:

  • 2 db tojássárga
  • 2 dl napraforgóolaj
  • ½ zöldcitrom leve
  • pár csepp friss gyömbér leve
  • 5-10 g wasabipor

A répához

  • 1-2 szál sárgarépa hajszálvékonyra szeletelve
  • ½ zöldcitrom leve
  • 1 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 ek vágott, pirított mandula

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A csülköt hideg vízben feltesszük főni, első levét leöntjük, és újra feltesszük.

Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, egész borsot. Lassan főzzük kb. 1,5-2 órán keresztül, míg meg nem puhul.

Melegen lefejtjük a húst a csontról, és befűszerezzük. Jól összekeverjük és folpackkal kibélelt formába helyezzük, lesúlyozzuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A majonézhez egy keverőtálba tesszük a tojások sárgáját, citromlevet, sót, gyömbérlevet. Vékony sugárban állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Az elkészült majonézhez keverjük a wasabiport.

A répasalátához a szeletelt répákat lesózzuk, 5-10 percet állni hagyjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, és összekeverjük a pirított mandulával.