Hozzávalók:
A csülökhöz
- 2 db sertés hátsó csülök
- 1 fej vöröshagyma
- só
- 1 ek egész bors
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4 db babérlevél
- 1 kk római kömény
- fokhagyma-granulátum
- 1 tk dijoni mustár
- paradicsompor
A majonézhez:
- 2 db tojássárga
- 2 dl napraforgóolaj
- só
- ½ zöldcitrom leve
- pár csepp friss gyömbér leve
- 5-10 g wasabipor
A répához
- 1-2 szál sárgarépa hajszálvékonyra szeletelve
- só
- ½ zöldcitrom leve
- 1 ek extraszűz olívaolaj
- 2 ek vágott, pirított mandula
Elkészítés:
A csülköt hideg vízben feltesszük főni, első levét leöntjük, és újra feltesszük.
Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, egész borsot. Lassan főzzük kb. 1,5-2 órán keresztül, míg meg nem puhul.
Melegen lefejtjük a húst a csontról, és befűszerezzük. Jól összekeverjük és folpackkal kibélelt formába helyezzük, lesúlyozzuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A majonézhez egy keverőtálba tesszük a tojások sárgáját, citromlevet, sót, gyömbérlevet. Vékony sugárban állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Az elkészült majonézhez keverjük a wasabiport.
A répasalátához a szeletelt répákat lesózzuk, 5-10 percet állni hagyjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, és összekeverjük a pirított mandulával.
Ajánljuk még: