Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 5 dkg sertészsír
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 2 citrom héja
A csokikrémhez:
- 100 g zsíros tejszín
- 100 g csokoládé
Elkészítés:
A 30 dkg finomliszthez hozzáadjuk a 15 dkg szobahőmérsékletű, de nem túl lágy vajat és az 5 dkg sertészsírt. Az egészet összedolgozzuk a porcukorral és a tojássárgájával. Ízesítjük a tésztát 2 citrom héjával, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ízlés szerint akár vaníliát vagy fahéjat is adhatunk a tésztához. Figyeljünk rá, hogy ne melegedjen fel a tészta a kezünktől!
Mikor összeállt, vékonyra nyújtsuk ki. Kiszúróformával formázzuk tetszőlegesen, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a linzereket. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 6-8 perc alatt.
Közben a ganache-hoz melegítsük fel a tejszínt, majd öntsük rá a csokoládéra, és botmixerrel jól dolgozzuk össze. Amint a csokoládékrém és a linzertészta is kihűlt, ragasszuk össze kettesével a kisült linzereket.
Ízlés szerint kevés porcukorral megszórva tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: