Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 5 dkg sertészsír
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 2 citrom héja
A csokikrémhez:
- 100 g zsíros tejszín
- 100 g csokoládé
Elkészítés:
A 30 dkg finomliszthez hozzáadjuk a 15 dkg szobahőmérsékletű, de nem túl lágy vajat és az 5 dkg sertészsírt. Az egészet összedolgozzuk a porcukorral és a tojássárgájával. Ízesítjük a tésztát 2 citrom héjával, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ízlés szerint akár vaníliát vagy fahéjat is adhatunk a tésztához. Figyeljünk rá, hogy ne melegedjen fel a tészta a kezünktől!
Mikor összeállt, vékonyra nyújtsuk ki. Kiszúróformával formázzuk tetszőlegesen, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a linzereket. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 6-8 perc alatt.
Közben a ganache-hoz melegítsük fel a tejszínt, majd öntsük rá a csokoládéra, és botmixerrel jól dolgozzuk össze. Amint a csokoládékrém és a linzertészta is kihűlt, ragasszuk össze kettesével a kisült linzereket.
Ízlés szerint kevés porcukorral megszórva tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még:
Birsalma, a gyógyító gyümölcs – 7 csodálatos recept őszi hangolódásra
Barackos receptek: 14 fogásban a nyár egyik legjobb gyömölcse
Mit lehet júniusban befőzni? – Nem vagy még lekésve
Nem a „vantú” kell félni, hanem a „nincstű”
Ezt olvastam valamelyik nap a neten, és tudtam, miről beszél az, aki torkig volt már a befőzéssel és ezzel a mondattal hozta lendületbe magát. Egyébként nagymamáját idézte szó szerint.