Csokoládés linzer

Gasztro

Csokoládés linzer

Borbás Marcsi receptje egy csodás linzerhez!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg sertészsír
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 2 citrom héja 

 A csokikrémhez:

  • 100 g zsíros tejszín
  • 100 g csokoládé

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A 30 dkg finomliszthez hozzáadjuk a 15 dkg szobahőmérsékletű, de nem túl lágy vajat és az 5 dkg sertészsírt. Az egészet összedolgozzuk a porcukorral és a tojássárgájával. Ízesítjük a tésztát 2 citrom héjával, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ízlés szerint akár vaníliát vagy fahéjat is adhatunk a tésztához. Figyeljünk rá, hogy ne melegedjen fel a tészta a kezünktől!

Mikor összeállt, vékonyra nyújtsuk ki. Kiszúróformával formázzuk tetszőlegesen, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a linzereket. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 6-8 perc alatt.

Közben a ganache-hoz melegítsük fel a tejszínt, majd öntsük rá a csokoládéra, és botmixerrel jól dolgozzuk össze. Amint a csokoládékrém és a linzertészta is kihűlt, ragasszuk össze kettesével a kisült linzereket.

Ízlés szerint kevés porcukorral megszórva tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.