Csípős csirkecombok

Gasztro

Csípős csirkecombok

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 5 db csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg paradicsom
  • chili paprika ízlés szerint
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • színes bors
  • őrölt csípős paprika

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Elsőként készítünk egy száraz pácot: fokhagymát, színes borsot, őrölt csípős paprikát és szeletelt chilipaprikát összetörünk mozsárban, majd teszünk hozzá sót is. Az őrleménnyel bedörzsöljük a combokat, és hagyjuk őket állni egy órán át.

Ezután egy kicsit megpirítjuk a csirkecombokat egy serpenyőben, kevés olajon. Egy tepisbe aprítsuk bele a vöröshagymát, tegyünk bele fokhagymát, félbe vágott paradicsomot és szeletelt  chili paprikát. Rakjuk erre a keverékre a csirkecombokat, és locsoljuk meg a serpenyőben maradt olajjal. Öntsük alá a fehérbort. 180 fokos sütőben 40 perc alatt süssük pirosra. 

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.