Hozzávalók
- 1 kg sertéslapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- durvára őrölt bors
- só
- 3 szem paprika
- 3-4 szem paradicsom
- 1,5 dl tejföl
A nokedlihez:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- kb. 1 dl víz
- só
Elkészítés
A füstölt szalonnát felcsíkozzuk, majd egy kevés sertészsírt teszünk alá, és lassú tűznél kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát félkarikára vágjuk, majd azt is a szalonnához adjuk. A húst tokányra vágjuk, vagyis csíkokra. Így tesszük a hagymás, szalonnás keverékhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Mindig hagyjuk a vizet elpárologni, majd utána pótoljuk. Közben egy gerezd fokhagymát is adunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk párolódni.
Ha már majdnem puhára főtt a hús, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot. A paradicsomot érdemes leforrázni, és lehúzni a héját, mielőtt az ételhez adjuk. Ha minden benne van, akkor készre főzzük. Amikor megfőtt a paradicsom és paprika is, akkor tejföllel behabarjuk az ételt, adunk hozzá még friss borsot, és a frissen kifőtt nokedlivel tálaljuk.
Ajánljuk még: