Hozzávalók:
- 25 dkg előfőzött csicseriborsó
- fél gerezd fokhagyma
- fél citrom leve és héja
- 2 zellerszár
- 1/2 fej lilahagyma
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 csokor petrezselyem
- magozott olívabogyó
- 15 dkg feta
- só, bors
Elkészítés:
A csicseriborsót sós vízben készre főzzük. Amíg megfő, elkészítjük az öntetet. Ehhez fél gerezd fokhagymát lereszelünk, és elkeverjük fél citrom kicsavart levével és héjával, valamint olívaolajjal. Addig keverjük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Ízlés szerint kevés sóval és borssal ízesítjük.
A salátához felhasznált zöldségeket, tehát a zellerszárat és a lilahagymát felvágjuk, és enyhén sózzunk. A paradicsomot félbe, a petrezselymet finomra vágjuk, az olívabogyót felezzük. A zöldségeket egy tálban összekeverjük az öntettel.
A megfőtt csicseriborsót kiszedjük egy külön tálba és hagyjuk kihűlni, majd elkeverjük az öntetes zöldségekkel. Teszünk rá kockára vágott fetát és hagyjuk állni egy órát, vagy akár egy napot is, hogy összeérjenek az ízek.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: