Csicseriborsó-saláta

Gasztro

Csicseriborsó-saláta

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg előfőzött csicseriborsó
  • fél gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve és héja
  • 2 zellerszár
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • magozott olívabogyó
  • 15 dkg feta
  • só, bors

Tovább olvasok

Elkészítés:

A csicseriborsót sós vízben készre főzzük. Amíg megfő, elkészítjük az öntetet. Ehhez fél gerezd fokhagymát lereszelünk, és elkeverjük fél citrom kicsavart levével és héjával, valamint olívaolajjal. Addig keverjük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Ízlés szerint kevés sóval és borssal ízesítjük.

A salátához felhasznált zöldségeket, tehát a zellerszárat és a lilahagymát felvágjuk, és enyhén sózzunk. A paradicsomot félbe, a petrezselymet finomra vágjuk, az olívabogyót felezzük. A zöldségeket egy tálban összekeverjük az öntettel.

A megfőtt csicseriborsót kiszedjük egy külön tálba és hagyjuk kihűlni, majd elkeverjük az öntetes zöldségekkel. Teszünk rá kockára vágott fetát és hagyjuk állni egy órát, vagy akár egy napot is, hogy összeérjenek az ízek.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.