Citromos madeleine málnás cukormázzal

Gasztro

Citromos madeleine málnás cukormázzal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 tk méz
  • vanília
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 citrom héja

A málnás cukormázhoz:

  • 1 marék málna
  • annyi porcukor, amennyit felvesz

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tojást, a cukrot, a mézet és a vaníliát habosra felverjük, mintha piskótatésztát készítenénk. Ezután viszont óvatosan, nagy mozdulatokkal, kézzel keverjük hozzá a lisztet és a sütőport. Ha már csomómentes, belereszeljük a citrom héját, illetve hozzáadjuk a felolvasztott, de már nem forró vajat is. Ezt is óvatosan beledolgozzuk, majd letakarjuk folpackkal az egészet úgy, hogy az hozzáérjen a masszához. Ezután tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap a tésztát habzsákba töltjük. Ha az elegáns, kagylóformájú madeleine-t szeretnénk elkészíteni, madeleine sütőformára lesz szükségünk, de kipróbálhatjuk más, hasonló formával is. A formáknak csak a háromnegyedéig töltsük a tésztát.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, tegyük be három percre a megtöltött sütőformát, majd kapcsoljuk le a sütőt nyolc-tíz percre. Eközben kell kinyílnia a madeleine-nek. Ha letelt az idő, kapcsoljuk vissza 160 fokra a sütőt, és még három-négy percig süssük.

A cukormázhoz törjük meg a málnát, szűrjük át, a levét keverjük ki porcukorral és díszítsük vele a még meleg madeleine-eket. 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!