Cigánypecsenye

Gasztro

Cigánypecsenye

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja
  • 4 szelet húsos szalonna
  • 2 ek sertészsír

 A pácoláshoz:

  • durvára őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • mustár

A sütéshez: paprikás liszt

A karamellizált hagymához:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 1 ek balzsamecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tarjából ujjnyi szeleteket vágunk, majd minden szeletet bepácolunk. Megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk, illetve felaprított fokhagymával is ízesítjük. Sütés előtt legalább egy órát állni hagyjuk.

A szalonnából is vastagabb szeleteket vágunk, majd kakastaréjra bevagdossuk mindegyiket. Egy serpenyőben kevés zsírt olvasztunk, és lassú tűzön ropogósra, pirosra sütjük a szalonnát. Ha a hús már eleget állt a pácban, akkor a szeleteket paprikás lisztbe forgatjuk, és nagy lángon pirosra sütjük a szalonna kisült zsírján. Ha a húsok mindkét oldala ropogósra, kissé sötétre sült, el is készültünk.

 

Ezután egy-két fej hagymát félkarikára vágunk, és kevés zsíron karamellizáljuk. Ha aranybarna színt kap, el is készültünk. Ekkor adunk hozzá egy kevés balzsamecetet.

Ha mindennel elkészültünk, frissen tálaljuk a cigánypecsenyét egy szelet sült szalonnával és a sült hagymával.  

A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.

Ajánljuk még:

Receptválogatás május elsejei grillpartihoz

Ha szerencsénk van, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, ma akár az egész napot a szabadban tölthetjük. Sokan az idei első grillpartit tervezzük, és már csak egy jó ötlet választ el attól, hogy igazán fenséges falatokat pirítsunk magunknak és barátainknak. Összegyűjtöttünk néhány receptet, hogy ne kelljen keresgélned, ha szabd tűzön sütögetnél. Jó étvágyat!

 

Már követem az oldalt

X