Chilis kókusztejes pulykaraguleves

Gasztro

Chilis kókusztejes pulykaraguleves

Különleges fűszerezéssel egy nagy klasszikus!

Hozzávalók

  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 szál citromnád
  • 1,5 ek gyömbér
  • fél lime leve
  • 1 db friss chili
  • 1 tk vörös currypasta
  • 1 tk halszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 dl kókusztej
  • 1 l húsleves alaplé
  • friss koriander
  • 50 dkg pulykahús
  • 20 dkg gomba
  • kevés cukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A kókuszolajra apróra vágott hagymát és felkarikázott újhagymát teszünk. Amíg a hagymákat dinszteljük, friss gyömbért reszelünk hozzá. Később beletesszük a citromfüvet és a fél lime levét. Friss chilivel ízesítjük. Vörös currypasztát, halszószt, szójaszószt, kókusztejet és húsleves alapelvet öntünk rá, majd korianderrel ízesítjük. Kicsit összeforraljuk, majd levesszük a levesalapot a tűzről.

Megpirítjuk a pulykahúst, majd a gombát, és beletesszük az elkészült levesalapba. Megcukrozzuk. Összeforraljuk, és ha szükséges, tovább fűszerezzük. Végül kiszedjük a citromfüvet. Tálaláskor tegyünk hozzá friss újhagymát, koriandert és limekarikát.