Hozzávalók
- 2 ek kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 szál citromnád
- 1,5 ek gyömbér
- fél lime leve
- 1 db friss chili
- 1 tk vörös currypasta
- 1 tk halszósz
- 2 ek szójaszósz
- 3 dl kókusztej
- 1 l húsleves alaplé
- friss koriander
- 50 dkg pulykahús
- 20 dkg gomba
- kevés cukor
Elkészítés
A kókuszolajra apróra vágott hagymát és felkarikázott újhagymát teszünk. Amíg a hagymákat dinszteljük, friss gyömbért reszelünk hozzá. Később beletesszük a citromfüvet és a fél lime levét. Friss chilivel ízesítjük. Vörös currypasztát, halszószt, szójaszószt, kókusztejet és húsleves alapelvet öntünk rá, majd korianderrel ízesítjük. Kicsit összeforraljuk, majd levesszük a levesalapot a tűzről.
Megpirítjuk a pulykahúst, majd a gombát, és beletesszük az elkészült levesalapba. Megcukrozzuk. Összeforraljuk, és ha szükséges, tovább fűszerezzük. Végül kiszedjük a citromfüvet. Tálaláskor tegyünk hozzá friss újhagymát, koriandert és limekarikát.