Hozzávalók
- 4-5 szem kápia paprika
- 2 thai chili
- 4-5 szem jalapeno
- durvára őrölt bors
- 1 kk. cukor
- só
Elkészítés
A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszurkáljuk, majd 190 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg kissé feketedni nem kezdenek. Ezután óvatosan egy nagyobb fagyasztózacskóba rakjuk a sült paprikákat, a zacskót lezárjuk, és hagyjuk hűlni. Így a paprikák héja a gőzben elválik a hústól, és könnyen le tudjuk majd húzni. Ezt a műveletet akkor végezzük el, ha a paprika már nem égeti a kezünket.
Ha mindegyik zöldségről eltávolítottuk a héjat, tegyük a paprikák húsát egy magas falú edénybe, és az egészet turmixoljuk simára. Ezután forraljuk fel a lekvárt, adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű cukrot, sót, illetve durvára őrölt borsot. Végül töltsük üvegekbe a chililekvárt, és azonnal zárjuk le. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.