Hozzávalók
- 1 kg darált marhahús (8-10 főre)
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk római kömény
- 1 kk bors
- 1 kk őrölt chili
- 1 kk fahéj
- 3-4 ek paradicsompüré
- 2 db kápia paprika
- 5-6 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát. Közben sózzuk, és hozzáadjuk az apró kockára vágott kápiapaprikát. Amíg dinsztelődik a hagyma és a paprika, felkarikázzuk a fokhagymagerezdeket, és csak akkor adjuk hozzá a hagymához, amikor az már megpuhult. Rövid ideig ezzel is pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált marhahúst, átkeverjük, és hagyjuk ezt is pirulni.
Ha a hús levet engedett, hozzáadjuk a fűszereket is. Ha a hús leve elfőtt, hozzáadjunk a paradicsompürét, amivel lassú tűzön beforraljuk az ételt. Ha besűrűsödött a szaft, akkor ízlés szerint tálalhatjuk puliszkával, kukoricalepénnyel, langallóval, burgonyapürével vagy finom puha kenyérrel.