Hozzávalók
- 20 dkg hagymás pácolt hering (ruszli)
- 15 dkg sült cékla
- 1 kisebb lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tejföl
- 4 kicsi vöröshagyma
- 1 ágacska rozmaring
- fél dl száraz fehérbor
- a kiskanálnyi szárított rozmaring
Elkészítés
A heringet, a sült céklát, a lilahagymát apróra összevágjuk, a tejföllel elkeverjük. Finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, megsózzuk és lefedve behűtjük, hogy az ízek összeérjenek. A kis vöröshagymákat megtisztítjuk, a rozmaringgal együtt a vízzel a kétszeresére hígított borban 1 percig fűzzük, kihűtjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Tálalás előtt a hagymákat félbevágjuk, és leveleire bontjuk. A szépen egyben maradt kis hagymakagylókat félretesszük, a többit felaprítjuk és a heringes céklához adjuk.
A heringsalátát tányérokra porciózzuk. A félretett hagymakagylók szélét finomra morzsolt, szárított rozmaringba mártjuk, és a saláta mellé helyezzük.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: