Bodzaszörp

Gasztro

Bodzaszörp

Borbás Marcsi receptje az eredeti bodzaszörphöz

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor bodzavirág
  • 1 liter víz
  • 1 kg szirupcukor
  • 2 szem biocitrom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A bodzavirágot óvatosan leszedjük a bokorról. Figyeljünk, hogy közben minél kevesebb virágpor hulljon le róla, és olyan helyen szedjük a virágot, ahol nem szennyezett a környezet, például nincs (nagy) autóforgalom!

A szörp elkészítéséhez a vizet felfőzzük a szirupcukorral, majd pedig ebbe áztatjuk be a bodzavirágot, és hagyjuk állni legalább egy éjszakát. Annyi virágot tegyünk a vízbe, amennyi csak belefér!

Ha biocitromot használunk, akkor citromkarikákat is tegyünk mellé, hogy abból is kiázzanak az illóolajok.

Ha eleget áztak a virágok, leszűrjük a szirupot, majd újra felforraljuk. Ha szükséges, ízesítjük citrommal.

Végül még forrón csírátlanított üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!