Bodzaszörp

Gasztro

Bodzaszörp

Borbás Marcsi receptje az eredeti bodzaszörphöz

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor bodzavirág
  • 1 liter víz
  • 1 kg szirupcukor
  • 2 szem biocitrom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A bodzavirágot óvatosan leszedjük a bokorról. Figyeljünk, hogy közben minél kevesebb virágpor hulljon le róla, és olyan helyen szedjük a virágot, ahol nem szennyezett a környezet, például nincs (nagy) autóforgalom!

A szörp elkészítéséhez a vizet felfőzzük a szirupcukorral, majd pedig ebbe áztatjuk be a bodzavirágot, és hagyjuk állni legalább egy éjszakát. Annyi virágot tegyünk a vízbe, amennyi csak belefér!

Ha biocitromot használunk, akkor citromkarikákat is tegyünk mellé, hogy abból is kiázzanak az illóolajok.

Ha eleget áztak a virágok, leszűrjük a szirupot, majd újra felforraljuk. Ha szükséges, ízesítjük citrommal.

Végül még forrón csírátlanított üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.