Bodzaszörp

Gasztro

Bodzaszörp

Borbás Marcsi receptje az eredeti bodzaszörphöz

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor bodzavirág
  • 1 liter víz
  • 1 kg szirupcukor
  • 2 szem biocitrom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A bodzavirágot óvatosan leszedjük a bokorról. Figyeljünk, hogy közben minél kevesebb virágpor hulljon le róla, és olyan helyen szedjük a virágot, ahol nem szennyezett a környezet, például nincs (nagy) autóforgalom!

A szörp elkészítéséhez a vizet felfőzzük a szirupcukorral, majd pedig ebbe áztatjuk be a bodzavirágot, és hagyjuk állni legalább egy éjszakát. Annyi virágot tegyünk a vízbe, amennyi csak belefér!

Ha biocitromot használunk, akkor citromkarikákat is tegyünk mellé, hogy abból is kiázzanak az illóolajok.

Ha eleget áztak a virágok, leszűrjük a szirupot, majd újra felforraljuk. Ha szükséges, ízesítjük citrommal.

Végül még forrón csírátlanított üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Ajánljuk még:

Élvezetes, egészséges, diétás: receptek mediterrán étrendhez

Hántolatlan gabonák, hüvelyesek, olajos magvak, zöldségek, gyümölcsök, kis mennyiségben halak és szárnyasok, tojás, joghurt, extraszűz olívaolaj – ezek mind jöhetnek, ha mediterrán diétát követnénk! Kerüljük viszont a fehér lisztet, a vörös húst, az étolajat. Mutatjuk, milyen finom ételeket készíthetsz, ha kipróbálnád a mediterrán étkezést!

 

Már követem az oldalt

X