Bodzaszörp

Gasztro

Bodzaszörp

Borbás Marcsi receptje az eredeti bodzaszörphöz

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor bodzavirág
  • 1 liter víz
  • 1 kg szirupcukor
  • 2 szem biocitrom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A bodzavirágot óvatosan leszedjük a bokorról. Figyeljünk, hogy közben minél kevesebb virágpor hulljon le róla, és olyan helyen szedjük a virágot, ahol nem szennyezett a környezet, például nincs (nagy) autóforgalom!

A szörp elkészítéséhez a vizet felfőzzük a szirupcukorral, majd pedig ebbe áztatjuk be a bodzavirágot, és hagyjuk állni legalább egy éjszakát. Annyi virágot tegyünk a vízbe, amennyi csak belefér!

Ha biocitromot használunk, akkor citromkarikákat is tegyünk mellé, hogy abból is kiázzanak az illóolajok.

Ha eleget áztak a virágok, leszűrjük a szirupot, majd újra felforraljuk. Ha szükséges, ízesítjük citrommal.

Végül még forrón csírátlanított üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Ajánljuk még:

Zöldséges rizslepény

Sokszor kellene egy jó ötlet, egy zöldséges, gyors vacsorához. Vagy ahhoz, hogyan vigyünk magunkkal zöldséget tízóraira, ebédre, hogy ne csak saláta legyen a dobozban. Egészséges, glutén- és laktózmentes, tehát sokféle diétába is beilleszthető. Kedvenc mártásunkkal pedig gyors vendégvárónak is tökéletes!