Hozzávalók:
- 1 nagy csokor bodzavirág
- 1 liter víz
- 1 kg szirupcukor
- 2 szem biocitrom
Elkészítés:
A bodzavirágot óvatosan leszedjük a bokorról. Figyeljünk, hogy közben minél kevesebb virágpor hulljon le róla, és olyan helyen szedjük a virágot, ahol nem szennyezett a környezet, például nincs (nagy) autóforgalom!
A szörp elkészítéséhez a vizet felfőzzük a szirupcukorral, majd pedig ebbe áztatjuk be a bodzavirágot, és hagyjuk állni legalább egy éjszakát. Annyi virágot tegyünk a vízbe, amennyi csak belefér!
Ha biocitromot használunk, akkor citromkarikákat is tegyünk mellé, hogy abból is kiázzanak az illóolajok.
Ha eleget áztak a virágok, leszűrjük a szirupot, majd újra felforraljuk. Ha szükséges, ízesítjük citrommal.
Végül még forrón csírátlanított üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
Ajánljuk még: