Becsinált leves fürjből

Gasztro

Becsinált leves fürjből

Hancsik Edit receptje

Hozzávalók

  • 5 db egész fürj
  • 2 szál újhagyma
  • 1 szál paszternák
  • 2-3 szál fehérrépa
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 1 csokor szárzeller
  • 2 fej salottahagyma
  • 1 szem kápia paprika
  • 6-7 szem burgonya
  • friss gyömbér
  • reszelt tészta

Kölesfasírt:

  • 1 kis csésze köles
  • 2 kis csésze víz
  • 40 dkg főtt fürjhús
  • 1 csokor petrezselyem
  • a sütéshez olaj
Tovább olvasok

Elkészítés

A fürjeket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. Egy nagyobb fazékban szárazon megpirítjuk húst. A leveszöldségeket megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Ezeket is megpirítjuk a hússal együtt. Ezután felöntjük az egészet vízzel. Jöhet bele a kápia paprika, a kisebb darabokra vágott zellerszár, és a zellerzöld is.

Megsózzuk, majd a gyömbért is belerakjuk. A habját leszedjük. Habozás után tesszük bele a krumplit, különben zavaros lesz a leves.

Ha már minden puha a levesben, a tésztát is belefőzzük, és az egészet egyben tálaljuk.

 

becsinalt-leves-recept

Ha marad a fürjlevesből, vagy bármilyen más húslevesből főtt hús, akkor készíthetünk belőle kölesfasírtot. Ehhez a kölest kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Fontos, hogy előtte nem mossuk meg.

Ha elkészült, alaposan összegyúrjuk az apróra vágott főtt hússal, majd ízesítjük friss petrezselyemmel és sóval. Kevés olajon pirosra sütjük a húspogácsák mindkét oldalát. Friss salátával tálaljuk.

Ajánljuk még:

Hogyan gurult be a narancs a karácsonyfa alá?

Amikor elhatároztam, hogy utánajárok a narancs és a karácsony különleges kapcsolatának, azt hittem: könnyebb dolgom lesz. A narancs, mint déligyümölcs viszonylag modernkori termékként élt bennem, és álmaimban sem gondoltam volna, hogy sokkal, de sokkal régebbre nyúlik vissza  a története. Tartsanak velem, hogy megpróbáljuk együtt kideríteni, hogyan is gurulhatott be a narancs a karácsonyfa alá!