Hozzávalók:
- 150 gr batátapüré
- 1 tojás
- 2 csipet só
- 5 dkg cukor
- 250 gr liszt
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést formálunk a közepébe: ide adagoljuk a cukrot, sót, tojást és a batátapürét. Összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát, majd feldaraboljuk 10×3 cm-es darabokra, és csövekre csavarjuk a tésztadarabokat.
Bőséges mennyiségű olajat forrósítunk, beletesszük a tésztával burkolt csöveket, és aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, lecsúsztatjuk a tésztát a csövekről. A tölteléket habzsákba kanalazzuk, majd a krémmel megtöltjük a kihűlt tésztatekercseket.
Batátás mascarponés krém
Hozzávalók:
- 0,5 kg batáta
- 0,20 kg mascarpone
- 0,05 dl narancsvíz
- 1 reszelt citromhéj
- porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
A mascarponét keverőgéppel habosítjuk, majd beletesszük a narancsvizet, a citromhéjat, a porcukrot és a pürésített batátát, és jól összekeverjük.
Ajánljuk még: