Batátás cannoli

Gasztro

Batátás cannoli

Olasz édesség újszerű megközelítésben. 

Hozzávalók:

  • 150 gr batátapüré
  • 1 tojás
  • 2 csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 250 gr liszt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést formálunk a közepébe: ide adagoljuk a cukrot, sót, tojást és a batátapürét. Összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát, majd feldaraboljuk 10×3 cm-es darabokra, és csövekre csavarjuk a tésztadarabokat.

Bőséges mennyiségű olajat forrósítunk, beletesszük a tésztával burkolt csöveket, és aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, lecsúsztatjuk a tésztát a csövekről. A tölteléket habzsákba kanalazzuk, majd a krémmel megtöltjük a kihűlt tésztatekercseket.

Batátás mascarponés krém

Hozzávalók:

  • 0,5 kg batáta
  • 0,20 kg mascarpone
  • 0,05 dl narancsvíz
  • 1 reszelt citromhéj
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítés:
A mascarponét keverőgéppel habosítjuk, majd beletesszük a narancsvizet, a citromhéjat, a porcukrot és a pürésített batátát, és jól összekeverjük.

 

 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

Zöldcsütörtöki fogások – ínyenceknek is!

A hagyomány szerint zöldcsütörtökön – az utolsó vacsorára emlékezve – friss zöldekből készült ételeket illik fogyasztani. Idén szerencsénk van, hiszen hamarabb érkezett a tavasz, és már bőven van madársaláta, sóska és csalán, de zsenge spenótot is lehet már látni a kiskertekben. Többségünk a piacról szerzi be ilyenkor a főzelékhez, leveshez valót, és bár a tradicionális receptek szerint nemcsak húsmentesen kell ezekből elkészíteni a napi betevőt, hanem szigorúan böjtösen is, állati zsiradék és fehérje nélkül, ma már az is méltányolható, ha valaki legalább arra figyel, hogy valóban kerüljön zöld az asztalra zöldcsütörtökön. Ehhez adunk néhány tippet.

 

Már követem az oldalt

X