Batátás cannoli

Gasztro

Batátás cannoli

Olasz édesség újszerű megközelítésben. 

Hozzávalók:

  • 150 gr batátapüré
  • 1 tojás
  • 2 csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 250 gr liszt

 

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést formálunk a közepébe: ide adagoljuk a cukrot, sót, tojást és a batátapürét. Összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát, majd feldaraboljuk 10×3 cm-es darabokra, és csövekre csavarjuk a tésztadarabokat.

Bőséges mennyiségű olajat forrósítunk, beletesszük a tésztával burkolt csöveket, és aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, lecsúsztatjuk a tésztát a csövekről. A tölteléket habzsákba kanalazzuk, majd a krémmel megtöltjük a kihűlt tésztatekercseket.

Batátás mascarponés krém

Hozzávalók:

  • 0,5 kg batáta
  • 0,20 kg mascarpone
  • 0,05 dl narancsvíz
  • 1 reszelt citromhéj
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítés:
A mascarponét keverőgéppel habosítjuk, majd beletesszük a narancsvizet, a citromhéjat, a porcukrot és a pürésített batátát, és jól összekeverjük.

 

 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.