Sült burgonya és batáta baconnel

Gasztro

Sült burgonya és batáta baconnel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • Személyenként egy szem burgonya és egy szem batáta
  • 1-1 vékony szelet bacon
  • friss kakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • durvára őrölt bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A baconszeleteket egy serpenyőben picit elősütjük. A burgonyát és a batátát egy zöldségkefével alaposan megsúroljuk, hogy ne maradjon a héjukon szennyeződés vagy föld.

Ezután a burgonyaszemeket egyenként egy nagyobb spicckanálba helyezzük, és sűrűn bevagdossuk. Fontos, hogy ne vágjuk át teljesen a burgonyát, ebben segít a kanál.

A batátával is hasonlóan járunk el, de ez esetben legyünk nagyon óvatosak, mert valószínűleg az nem fog beleférni a spicckanálba, ezért anélkül kell bevagdosnunk.

Ha elkészültünk ezzel a művelettel, akkor egy kivajazott tepsibe helyezzük a zöldségeket. Mindegyiket sózzuk, borsozzuk, és a bevágásokba teszünk néhány ág friss kakukkfüvet és vékony szeletre vágott fokhagymát. Mindegyik burgonya és batáta tetejére kerüljön egy kiskanálnyi vaj is. Végül a szalonnaszeletek is kerüljenek rájuk.

Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és puhára sütjük az ételt.

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X