Hozzávalók:
- Személyenként egy szem burgonya és egy szem batáta
- 1-1 vékony szelet bacon
- friss kakukkfű
- 5 dkg vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- durvára őrölt bors
Elkészítés:
A baconszeleteket egy serpenyőben picit elősütjük. A burgonyát és a batátát egy zöldségkefével alaposan megsúroljuk, hogy ne maradjon a héjukon szennyeződés vagy föld.
Ezután a burgonyaszemeket egyenként egy nagyobb spicckanálba helyezzük, és sűrűn bevagdossuk. Fontos, hogy ne vágjuk át teljesen a burgonyát, ebben segít a kanál.
A batátával is hasonlóan járunk el, de ez esetben legyünk nagyon óvatosak, mert valószínűleg az nem fog beleférni a spicckanálba, ezért anélkül kell bevagdosnunk.
Ha elkészültünk ezzel a művelettel, akkor egy kivajazott tepsibe helyezzük a zöldségeket. Mindegyiket sózzuk, borsozzuk, és a bevágásokba teszünk néhány ág friss kakukkfüvet és vékony szeletre vágott fokhagymát. Mindegyik burgonya és batáta tetejére kerüljön egy kiskanálnyi vaj is. Végül a szalonnaszeletek is kerüljenek rájuk.
Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és puhára sütjük az ételt.
Ajánljuk még: