Baconbe tekert sertésszűz édesburgonya-pürével

Gasztro

Baconbe tekert sertésszűz édesburgonya-pürével

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 db friss sertésszűz
  • 5 ek édesmustár
  • 5 ek olaj
  • bors
  • egy csomag bacon
  • (ízlés szerint plusz fűszerek, pl. kakukkfű)

A körethez:

  • 5 db édesburgonya
  • 10 dkg vaj
  • kevés tej vagy tejszín
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A sertésszüzet megkenjük mustárral, majd a durvára tört fűszerekkel megszórjuk, borsozzuk, sózzuk. Kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk. A megpirított szüzet az előkészített baconszeletekbe göngyöljük.

180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Míg a hús sül, édesburgonyából pürét készítünk. Ehhez a krumplit megtisztítjuk, megfőzzük, lecsepegtetjük. Ezután összetörjük a vajjal, és forró tejjel vagy tejszínnel lazítjuk. Sózzuk, borsozzuk és forrón tálaljuk.

Az étel így készül: 

 

Ajánljuk még:

Libavacsora és Szent Márton – tudod, hol a kapcsolat?

Ha a tél szülinapi bulit tartana, bizonyosan Márton napján tenné, libalakomával, amihez Márton poharával koccintana, hiszen a kalendárium szerint november 11-én véget ér az őszi évnegyed, és kezdetét veszi a tél. Meg aztán az is igaz, hogy „aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik”.