Hozzávalók:
- 1 db friss sertésszűz
- 5 ek édesmustár
- 5 ek olaj
- bors
- só
- egy csomag bacon
- (ízlés szerint plusz fűszerek, pl. kakukkfű)
A körethez:
- 5 db édesburgonya
- 10 dkg vaj
- kevés tej vagy tejszín
- só
- bors
Elkészítés:
A sertésszüzet megkenjük mustárral, majd a durvára tört fűszerekkel megszórjuk, borsozzuk, sózzuk. Kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk. A megpirított szüzet az előkészített baconszeletekbe göngyöljük.
180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Míg a hús sül, édesburgonyából pürét készítünk. Ehhez a krumplit megtisztítjuk, megfőzzük, lecsepegtetjük. Ezután összetörjük a vajjal, és forró tejjel vagy tejszínnel lazítjuk. Sózzuk, borsozzuk és forrón tálaljuk.
Az étel így készül:
Ajánljuk még:
Mákos-sütőtökös tekercs
Vesevelő
Fügés-sajtkrémes torta
Magyarország kedvenc étele – nálatok hogy készül a töltött káposzta?
Mindenhol más, mégis mindenhol jó.