Kocsonyaalap:
- 1 db sertésláb
- 3 db sertésfül
- 2 sertésfarok
- 1 db malaccsülök
- 1 fokhagyma
- 1 tk egész bors
- só
- 100 g gyömbér
- 2 fej vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kis darab szerecsendió-virág
Kocsonya:
- 2 liter kocsonyaalap
- 3 kaffairlime-levél
- chilipehely
- 2 szál újhagyma
- 1dl rizsbor
- 2 citrom héja
- 2 db citromnád
- 1 ek halszósz
- 2 db csillagánizs
- 1 tk zellermag
- 1 tk szecsuáni bors
- 1,5 dl szójaszósz
- 1 tk koriandermag
- 1,5 dl shaoxing bor
Marinált zöldség:
- 2 ek apróra vágott sárgarépa
- 2 ek apróra vágott jégcsapretek
- 1 szál angolzeller
- 25 g citromlé
- 20 g gyömbérlé
- 15 g szezámolaj
- 5 g barna cukor
- só
- chilipehely
Fürjtojás:
- 4 db fürjojás
- 1 l víz
- 1 tk só
- 1 dl ecet
- szójaszósz
- citromlé
Elkészítés:
A húsokat megtisztítjuk, hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, az első levét leöntjük, lemossuk a húsokat, és újra feltesszük főni annyi vízben, ami kb. 2 ujjnyira ellepi. Amikor felforr, lehabozzuk. Ízesítjük egész borssal, szerecsendió-virággal, fokhagymával, gyömbérrel, vöröshagymával, zöldségekkel.
Lassan, gyöngyözve főzzük kb. 3-4 órán keresztül. Ezután kiszedjük a húsokat, hogy ki tudjanak hűlni, a levet pedig leszűrjük.
Egy kis fazékba feltesszük az alapot alacsony hőmérsékleten melegedni. Hozzáadjuk a fűszereket, ízesítőket. Gyöngyözően, lassan forraljuk kb. 30 percig, majd leszűrjük. A húsokat daraboljuk és formákba töltjük, majd felöntünk minden adagot a lével. Ezután kidermesztjük a kocsonyát. Tálaláskor a tetejére tesszük a marinált zöldséget és a mikro zöldeket, valamint a marinált fürjtojást.
A tojásokat előzőleg sós, ecetes vízben 3 percig főzzük. Ezután jeges vízbe tesszük. Amikor lehűlt, megtisztítjuk és a citromos szójába tesszük tálalásig.
Ajánljuk még: