Hozzávalók
- 10 dkg hús (bélszín)/fő
- 1/2 fej lilahagyma
- 1 db savanyú uborka
- 1/2 cs petrezselyem
- 1 szál snidling
- 1/2 dl olívaolaj
- 1-2 kk balzsamecet
- citromlé
- narancslé
- 1 tojássárgája
- 1 tk magos mustár
- só, bors
Elkészítés
Nagyon fontos, hogy ezt az ételt mindig frissen, közvetlenül tálalás előtt készítsük el. A hús legyen hideg, hogy ne kenődjön el. Akkor az igazi, ha nem daráljuk, hanem rendkívül apró kockára vágjuk a marhahúst. Folyamatosan adjuk hozzá az apróra vágott fűszereket, a hagymát és az uborkát.
Friss ízt ad neki, ha citrom- és narancslével is meglocsoljuk. A tojást, a mustárt és a balzsamecetet csak a legvégén keverjük a húshoz. Pirítóssal kínáljuk. Hihetetlenül frissítő étel a végeredmény.
Ajánljuk még: