Az igazi tatár beefsteak

Gasztro

Az igazi tatár beefsteak

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 10 dkg hús (bélszín)/fő
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 db savanyú uborka
  • 1/2 cs petrezselyem
  • 1 szál snidling
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1-2 kk balzsamecet
  • citromlé
  • narancslé
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk magos mustár
  • só, bors

Elkészítés

Nagyon fontos, hogy ezt az ételt mindig frissen, közvetlenül tálalás előtt készítsük el. A hús legyen hideg, hogy ne kenődjön el. Akkor az igazi, ha nem daráljuk, hanem rendkívül apró kockára vágjuk a marhahúst. Folyamatosan adjuk hozzá az apróra vágott fűszereket, a hagymát és az uborkát.

Friss ízt ad neki, ha citrom- és narancslével is meglocsoljuk. A tojást, a mustárt és a balzsamecetet csak a legvégén keverjük a húshoz. Pirítóssal kínáljuk. Hihetetlenül frissítő étel a végeredmény.

Ajánljuk még:

Hidegtálak karácsonyi hangulatban, egyszerűen

Ha nem vagy konyhatündér, akkor is tudsz varázsolni a konyhában! Olyan egyszerű vendégváró tálakat ajánlok, amelyeket tényleg bárki el tud készíteni. Nem kell sütni, nem kell főzni, nem kell bonyolult konyhai gyakorlatokat végezni. A titok csak annyi, hogy jó minőségű alapanyagokat szerezz be, és induljon a fantáziád. Elő a varázspálcával!