Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 nagy szem alma
- 1 db citrom
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott Magyar Vaj
- 1 dl Magyar Tej
- 12 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg kukoricakeményítő
- 1 ek sütőpor
- mazsola ízlés szerint
A krémhez:
- 2,5 dl Magyar Tej
- 1 db tojás
- 5 dkg cukor
- 1,5 dkg kukoricakeményítő
- 1 citrom
Elsőként a krémet készítjük el. A tojást kikeverjük a cukorral és a keményítővel, majd pedig a tejet is hozzáadjuk. Belereszeljük egy citrom héját, majd közepes lángon feltesszük főni. Folyamatosan kevergetjük. Ha felforrt, azon nyomban be is fog sűrűsödni. Ekkor lehúzzuk a tűzről és teljesen kihűtjük.
Az almákat meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével. A mazsolát megmossuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután lassan belecsorgatjuk a felolvasztott, de már nem forró vajat. Belekeverjük a tejet, majd pedig a keményítőt, a kukoricalisztet és a sütőport. Végül az almaszeleteket és a mazsolát is beleforgatjuk.
Egy kivajazott és kukoricaliszttel megszórt 22 cm-es tortaformába töltjük a tésztát, és szépen elegyengetjük a tetejét. A kihűtött krémet habzsákba töltjük, és a tészta tetejére mintát nyomunk belőle. Készíthetünk csigavonalat vagy rácsot is.
Végül 170 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az oldala elválik a forma szélétől, a teteje pedig szép aranybarnára sült.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!
Ajánljuk még: