Hozzávalók:
- 4 db alma
- 2 db tojás
- 2 bögre liszt
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dl víz
- olaj (a sütéshez)
- porcukor (a szóráshoz)
Elkészítés:
Egy kézi habverő segítségével a tojásokat a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel simára keverjük. Úgy állítsuk be a massza állagát, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, ami nem folyik le az almáról.
Az almát meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd egy hegyes késsel minden karikából kivágjuk a magházat.
Az olajat felhevítjük, és ha megfelelően forró, akkor az almaszeleteket a masszába mártjuk, egy kicsit hagyjuk, hogy lecsöpögjön róluk a felesleg, majd az olajba tesszük. Világos színűre sütjük őket, majd kiszedjük egy itatóspapírral bélelt tányérra. Ha a felesleges olaj eltűnt róluk, megszórjuk porcukorral és azonnal, forrón tálaljuk.