Alma pongyolában

Gasztro

Alma pongyolában

Kedvenc téli nassolnivalónk. A tésztája hasonló a palacsintáéhoz.

Hozzávalók:

  • 4 db alma 
  • 2 db tojás 
  • 2 bögre liszt 
  • 1 ek cukor 
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dl víz
  • olaj (a sütéshez)
  • porcukor (a szóráshoz)
Tovább olvasok

Elkészítés:

Egy kézi habverő segítségével a tojásokat a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel simára keverjük. Úgy állítsuk be a massza állagát, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, ami nem folyik le az almáról.

Az almát meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd egy hegyes késsel minden karikából kivágjuk a magházat.  

Az olajat felhevítjük, és ha megfelelően forró, akkor az almaszeleteket a masszába mártjuk, egy kicsit hagyjuk, hogy lecsöpögjön róluk a felesleg, majd az olajba tesszük. Világos színűre sütjük őket, majd kiszedjük egy itatóspapírral bélelt tányérra. Ha a felesleges olaj eltűnt róluk, megszórjuk porcukorral és azonnal, forrón tálaljuk.