Hozzávalók:
- 4 db alma
- 2 db tojás
- 2 bögre liszt
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dl víz
- olaj (a sütéshez)
- porcukor (a szóráshoz)
Elkészítés:
Egy kézi habverő segítségével a tojásokat a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel simára keverjük. Úgy állítsuk be a massza állagát, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, ami nem folyik le az almáról.
Az almát meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd egy hegyes késsel minden karikából kivágjuk a magházat.
Az olajat felhevítjük, és ha megfelelően forró, akkor az almaszeleteket a masszába mártjuk, egy kicsit hagyjuk, hogy lecsöpögjön róluk a felesleg, majd az olajba tesszük. Világos színűre sütjük őket, majd kiszedjük egy itatóspapírral bélelt tányérra. Ha a felesleges olaj eltűnt róluk, megszórjuk porcukorral és azonnal, forrón tálaljuk.
Ajánljuk még:
Birsalma, a gyógyító gyümölcs – 7 csodálatos recept őszi hangolódásra
Barackos receptek: 14 fogásban a nyár egyik legjobb gyömölcse
Mit lehet júniusban befőzni? – Nem vagy még lekésve
Nem a „vantú” kell félni, hanem a „nincstű”
Ezt olvastam valamelyik nap a neten, és tudtam, miről beszél az, aki torkig volt már a befőzéssel és ezzel a mondattal hozta lendületbe magát. Egyébként nagymamáját idézte szó szerint.