A tökéletes sült alma receptje

Gasztro

A tökéletes sült alma receptje

Borbás Marcsi receptje.

Szent Iván-éj rovatunk szakmai partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek méz
  • vanília ízlés szerint

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, majd a szárukat letépjük. Egy tepsi aljába töltjük a mézzel és a vaníliával elkevert fehérbort, valamint az olvasztott vajat, végül beletesszük az almákat. Készíthetjük ízlés szerint más fűszerekkel is, adhatunk hozzá fahéjat, szegfűszeget, kardamomot és barna cukrot.

A tepsit 170 fokos sütőbe tesszük, és a tetejét lazán leterítjük egy fóliával, hogy ne égjenek meg az almák. Ha a gyümölcsök puhára sültek, levesszük a fóliát, és az alma alatt lévő szafttal időnként meglocsolva, 10 percig még hagyjuk őket pirulni. Melegen köretként akár húsokhoz, akár fagylalthoz kínálhatjuk, de hidegen, önmagában desszertként is nagyon finom.

***

Szent Iván-éj rovatunk szakmai partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség. Éld át idén otthonról az ünnep csodáit, fedezd fel és próbáld ki velünk legszebb hagyományait! Magyarország, a csodák forrása.

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.