Sonkás pite: a legjobb dolog, ami a maradék sonkával történhet

Gasztro

Sonkás pite: a legjobb dolog, ami a maradék sonkával történhet

Borbás Marcsi receptje

Húsvét rovatunk szakmai partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt, főtt sonka
  • 5-6 db főtt fürjtojás
  • 2-3 db főtt tyúktojás
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 db nyers tojás
  • 2 lap hájas tészta vagy vajas tészta

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A főtt sonkát falatnyi kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a krémsajtot és ízlés szerinti mennyiségű friss, reszelt tormát. A fürjtojásokat egészben tesszük a töltelékhez, a tyúktojásokat pedig félbevágjuk. A sárgájákat a krémsajthoz keverjük, a fehérjéket pedig felkockázzuk. A krémsajtot jól elkeverjük a főtt tojássárgákkal, a reszelt tormával és egy nyers tojással. Amennyiben szükséges, még sót is adhatunk hozzá. Ezután óvatosan elkeverjük a feldarabolt sonkával és a főtt tojásokkal is.

Közben előkészítjük a sütőformát is. Egy közepes méretű piteformát vékonyan kiolajozunk, majd az egyik lapunkat beleigazítjuk. Ekkor jöhet bele a töltelék. A tetejére rászabjuk a másik lapot, és a találkozásoknál alaposan összenyomkodjuk a lapokat, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. Ezután 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, akkor tudjuk majd szépen kivágni a formából. Friss salátalevelekkel tálaljuk.

Húsvét rovatunk szakmai partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség. Éld át idén otthonról a húsvét csodáit, fedezd fel és próbáld ki velünk legszebb hagyományait! Magyarország, a csodák forrása!

 

 

Már követem az oldalt

X