Húsvét rovatunk szakmai partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt, főtt sonka
- 5-6 db főtt fürjtojás
- 2-3 db főtt tyúktojás
- 10 dkg krémsajt
- 1 db nyers tojás
- só
- 2 lap hájas tészta vagy vajas tészta
Elkészítés:
A főtt sonkát falatnyi kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a krémsajtot és ízlés szerinti mennyiségű friss, reszelt tormát. A fürjtojásokat egészben tesszük a töltelékhez, a tyúktojásokat pedig félbevágjuk. A sárgájákat a krémsajthoz keverjük, a fehérjéket pedig felkockázzuk. A krémsajtot jól elkeverjük a főtt tojássárgákkal, a reszelt tormával és egy nyers tojással. Amennyiben szükséges, még sót is adhatunk hozzá. Ezután óvatosan elkeverjük a feldarabolt sonkával és a főtt tojásokkal is.
Közben előkészítjük a sütőformát is. Egy közepes méretű piteformát vékonyan kiolajozunk, majd az egyik lapunkat beleigazítjuk. Ekkor jöhet bele a töltelék. A tetejére rászabjuk a másik lapot, és a találkozásoknál alaposan összenyomkodjuk a lapokat, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. Ezután 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, akkor tudjuk majd szépen kivágni a formából. Friss salátalevelekkel tálaljuk.
Húsvét rovatunk szakmai partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség. Éld át idén otthonról a húsvét csodáit, fedezd fel és próbáld ki velünk legszebb hagyományait! Magyarország, a csodák forrása!
Ajánljuk még: