A leggyümölcsösebb nyári sütemény: ilyen a gyümölcsfánk
Olvasási idő: 2 perc

A leggyümölcsösebb nyári sütemény: ilyen a gyümölcsfánk

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 csésze tej
  • 2 csésze liszt
  • ízlés szerint reszelt citromhéj
  • 1 rúd vanília
  • 1/2 csomag sütőpor
  • alma, eper, őszibarack, sárgabarack
  • olaj vagy zsír a sütéshez

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A két sárgáját kikeverjük a cukorral és a tejjel, hogy egynemű legyen. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük a masszát. A tojások fehérjéből habot verünk, és óvatos mozdulatokkal a lisztes keverékbe forgatjuk. Ilyen módon a piskótához hasonló tésztát kell kapnunk.

Az almákat meghámozzuk, és kb. 1 centi vastagságú szelekre vagy cikkelyekre vágjuk. Az epreket félbevágjuk, a barackokat is cikkekre szabdaljuk. A feldarabolt gyümölcsöket a masszába forgatjuk úgy, hogy az vastagon bevonja őket. Evőkanálnyi adagokat veszünk ki belőle olyan módon, hogy a tészta körbevegye a gyümölcsöt. Bőséges, nem túl forró zsiradékban sütjük ki a fánkhoz hasonlóan őket. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl pirosra, hiszen akkor a legfinomabb, ha a gyümölcs körül kicsit folyékony marad a tészta. Forrón, porcukorral megszórva tálaljuk.

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

  

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!