A legegyszerűbb töltött padlizsán

Gasztro

A legegyszerűbb töltött padlizsán

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 db mozzarella
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 5 dkg parmezán

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A padlizsánt félbevágjuk, majd a felek húsát keresztben bevagdossuk a héjig, és alaposan be is sózzuk. Ezután sütőpapírra helyezzük és meglocsoljuk őket olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt puhára sütjük.

Amikor megsült, kivesszük, és óvatosan egy villával átnyomkodjuk a padlizsánok húsát. Végül rátesszük a felszeletelt mozzarellát, a friss bazsalikomot és a reszelt parmezánt. Ízlés szerint borssal is szórjuk meg.

Csak annyi időre tegyük vissza a sütőbe, hogy a parmezán elkezdjen pirulni a tetején. Forrón találjuk!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 


Ajánljuk még:

Lelkünk adventje, szívünk karácsonya – ma gyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún

Megérkezés: ezt jelenti a latin adventus, amit elsősorban a római katolikus liturgiából ismerünk, innen került át a magyar köznyelvbe. Gazdag jelentésrétegekből szőtt szeretetteljes várakozás, melyben méltó módon készíthetjük elő legbensőségesebb családi ünnepünket, a karácsonyt. Az idők során az adventi szokások is sokat változtak, ám a lényeg örökké ugyanaz marad: a felkészülés öröme a szeretet ünnepére való megérkezésben teljesedik ki.