Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 2 ek. olívaolaj
- 2 db mozzarella
- 5 levél friss bazsalikom
- 5 dkg parmezán
Elkészítés
A padlizsánt félbevágjuk, majd a felek húsát keresztben bevagdossuk a héjig, és alaposan be is sózzuk. Ezután sütőpapírra helyezzük és meglocsoljuk őket olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
Amikor megsült, kivesszük, és óvatosan egy villával átnyomkodjuk a padlizsánok húsát. Végül rátesszük a felszeletelt mozzarellát, a friss bazsalikomot és a reszelt parmezánt. Ízlés szerint borssal is szórjuk meg.
Csak annyi időre tegyük vissza a sütőbe, hogy a parmezán elkezdjen pirulni a tetején. Forrón találjuk!
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: