A legegyszerűbb töltött padlizsán

Gasztro

A legegyszerűbb töltött padlizsán

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 db mozzarella
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 5 dkg parmezán

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A padlizsánt félbevágjuk, majd a felek húsát keresztben bevagdossuk a héjig, és alaposan be is sózzuk. Ezután sütőpapírra helyezzük és meglocsoljuk őket olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt puhára sütjük.

Amikor megsült, kivesszük, és óvatosan egy villával átnyomkodjuk a padlizsánok húsát. Végül rátesszük a felszeletelt mozzarellát, a friss bazsalikomot és a reszelt parmezánt. Ízlés szerint borssal is szórjuk meg.

Csak annyi időre tegyük vissza a sütőbe, hogy a parmezán elkezdjen pirulni a tetején. Forrón találjuk!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 


Ajánljuk még:

Zöldséges rizslepény

Sokszor kellene egy jó ötlet, egy zöldséges, gyors vacsorához. Vagy ahhoz, hogyan vigyünk magunkkal zöldséget tízóraira, ebédre, hogy ne csak saláta legyen a dobozban. Egészséges, glutén- és laktózmentes, tehát sokféle diétába is beilleszthető. Kedvenc mártásunkkal pedig gyors vendégvárónak is tökéletes!