A legegyszerűbb töltött padlizsán

Gasztro

A legegyszerűbb töltött padlizsán

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 db mozzarella
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 5 dkg parmezán

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A padlizsánt félbevágjuk, majd a felek húsát keresztben bevagdossuk a héjig, és alaposan be is sózzuk. Ezután sütőpapírra helyezzük és meglocsoljuk őket olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt puhára sütjük.

Amikor megsült, kivesszük, és óvatosan egy villával átnyomkodjuk a padlizsánok húsát. Végül rátesszük a felszeletelt mozzarellát, a friss bazsalikomot és a reszelt parmezánt. Ízlés szerint borssal is szórjuk meg.

Csak annyi időre tegyük vissza a sütőbe, hogy a parmezán elkezdjen pirulni a tetején. Forrón találjuk!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 


Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.