Gasztro

A legegyszerűbb töltött padlizsán

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 db mozzarella
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 5 dkg parmezán

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A padlizsánt félbevágjuk, majd a felek húsát keresztben bevagdossuk a héjig, és alaposan be is sózzuk. Ezután sütőpapírra helyezzük és meglocsoljuk őket olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt puhára sütjük.

Amikor megsült, kivesszük, és óvatosan egy villával átnyomkodjuk a padlizsánok húsát. Végül rátesszük a felszeletelt mozzarellát, a friss bazsalikomot és a reszelt parmezánt. Ízlés szerint borssal is szórjuk meg.

Csak annyi időre tegyük vissza a sütőbe, hogy a parmezán elkezdjen pirulni a tetején. Forrón találjuk!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 


Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.