Egészség

Így vírusmentesítheted a gyerekszobát

Egy baba mellett is lehet tiszta és jóillatú a levegő a lakásban! Mutatom, milyen illóolajokkal űzd el a baktériumokat a babaszobában!

Korábban már volt szó az aromaterápiás illóolajak légtisztító, és baktériumölő hatásáról, ám rengeteg olyan kérdés érkezett, hogy kisgyermekek mellé miket lehet használni (hiszen a szokásos dolgokat nem feltétlenül!).

Mint ahogy korábban is írtam, tömegközlekedéssel járok nap mint nap a városban, és főleg télen előfordulnak ezeken a járműveken köhögő, tüsszögő emberek. Ilyenkor már nem elég, ha valaki kézfertőtlenítővel, vitaminokkal van felszerelve. Szükség van a légút fertőtlenítésre, melyet egy szuper diffúzorral, párologtató készülékkel és megfelelő 100%-os tisztaságú illóolajjal esténként meg is lehet ejteni. Ezek ráadásképpen nem csak a légutakat és a levegőt tisztítják, de a lakásnak is isteni illatot adnak.

Kisbabák mellé viszont nem lehet bármit párologtatni, így összeszedtem azokat, melyeket akkor is lehet használni, ha egyévesnél fiatalabb is tartózkodik a szobában. 

RÓZSAFA

A rózsafa illata nem csak kellemes, de a légúti megbetegedésekre is nyugodtan használjuk, aromaterápiás célzattal. Az egyik legerőteljesebb, idegrendszert kiegyensúlyozó, nyugtató illóolaj. Kitűnő fertőtlenítő, baktérium-, vírus-, gomba-, és parazitaölő hatása van. Ráadásként jól használható nátha, hörghurut, garatgyulladás, és gégegyulladás esetén is.

EUKALIPTUSZ

Sokan nem tudják, de az orrdugulás mestere, az eukaliptusz csírátlanítja a levegőt, miközben tisztítja a légutakat. Többféle létezik belőle, ám babák mellé az Eukaliptusz radiata illóolajat ajánlják a szakemberek. Ez kitűnő nyákoldó és köptető hatással is bír, ám amennyiben görcsös köhögés fordulna elő, abban az esetben nem javasolt a használata!

TÖMJÉN

A tömjénnek nem csak spirituálisan van tisztító ereje, a levegőt is tisztítja. Kitűnő nyákoldó, fertőtlenítő, sőt, még az idegrendszerre is pozitív hatással van, ugyanis nyugtatja, ellazítja azt. Támogatja az immunrendszer működését, és a meditációt is segíti, így egy ellazulós estére tökéletes társunk lehet.

CITRONELLA

Ez az egyik az leghatékonyabb illóolaj a levegő fertőtlenítéséhez, ami mellesleg szintén jó hatással van az idegrendszerre – és az illata is csodás!

SZANTÁLFA

Jól használható olyan légzőszervi fertőzések esetén, mint száraz köhögés vagy hörghurut. Ezenkívül nyugtatja az idegrendszert, és csillapítja a belső feszültséget is. Hatékonyan fertőtleníti a légutakat és a levegőt.

NIAOULI CT CINEOL

Kitűnő vírusölő, nyákoldó, köptető és immunrendszer-erősítő illóolaj, amely hatékonya lép fel a légúti megbetegedésekkel szemben.

KORIANDER

Nem csak ételek lesznek tőle különlegesebb ízvilágúak, de a légúti fertőzések esetén is jól alkalmazható.

Ha pedig otthon dobnál össze egy jó illatosítót, könnyen megteheted az alábbi módszerrel:


Ajánljuk még:

Így védekezz a vírusok ellen: ételek és gyógynövények, amikre szüksége van a szervezetednek!
Miért, és főleg hogyan készítsünk házi fürdősót?
Illegalitásban működött negyven éven át egy apácarend Érden – „Létükkel ártottak a népi demokráciának”

 

Már követem az oldalt

X