Otthon

Ezekkel az illóolajokkal űzd el a baktériumokat és a stresszt!

Nem csak finom illatot hoznak otthonunkba, de a baktériumoktól is megszabadítják a légutakat!

Leginkább tömegközlekedéssel megyek ide-oda a városban, és a téli időszakban ez felér egy Torpedó játékkal, ugyanis sose tudhatja az ember, hogy mellette ki köhögött, tüsszögött olyat, amitől napokra magas lázzal ágynak lehet esni. 

Ilyenkor már nem elég a kézfertőtlenítők erőteljes használata, és a rendszeres vitaminszedés. A légutainkat is kezelésbe kell vennünk. Erre a nemes feladatra tökéletesek a diffúzorok, a párologtató készülékek, amelybe vizet, és 100%-os tisztaságú illatolajat kell rakni, és kész is a lakásillatosítás, és légútfertőtlenítés elegye.

Mivel én egy alapjában véve szorongó ember vagyok, így azokat az olajokat használom, melyek nem csak a légutakat fertőtlenítik és baktériumölők, de nyugtató hatással is vannak rám. 

Ugyanis az aromaterápiás illóolajok nem csak kellemes illatot adnak otthonunknak, de a lelkünkre, testünkre, egészségünkre és a hangulatunkra is hatással vannak.

Mutatom is őket:

ORVOSI LEVENDULA

A levendulát leginkább stresszoldóként ismerik, de sokkal több annál. Nagyon jó fájdalomcsillapító, nyugtató, feszültségoldó és gyulladáscsökkentő hatással bíró illóolaj, amely fertőtlenít is, így a kórokozóktól is megszabadítja a használóját. 

EUKALIPTUSZ

Sokan nem tudják, de az orrdugulás mestere, az eukaliptusz csírátlanítja is a levegőt, miközben tisztítja a légutakat. Ezen kívül jól használható önbizalomhiányra, szomorúságra, önértékelési zavarok kezelésére is.

Viszont nem mindegy, milyen típusú eukaliptuszt használunk.

Brazíliai eukaliptusz: Önbizalomhiány, szomorúság, önértékelési zavarok

Tasmaniai eukaliptusz: Légúti fertőtlenítő, baktérium- és gombaölő

Mentolos eukaliptusz: Baktériumölő, Nyákoldó, és köptető hatású

Eukaliptusz radiata: légúti betegségek, nyákoldó, köptető - mellkasra is lehet dörzsölni testápolóba cseppentve.

Vietnámi eukaliptusz: Ízületekre, reumás betegségekre kitűnő. Szintén be kell dörzsölni az érintett felületre.

TÖMJÉN

A tömjénnek nem csak spirituálisan van tisztító ereje, hanem a levegőt is tisztítja. Kitűnő nyákoldó, fertőtlenítő, amely még az idegrendszerre is pozitív hatással van, ugyanis nyugtatja, ellazítja azt. Illetve a meditációt is elősegíti.

RÓZSAFA

A rózsafa illata nem csak isteni, hanem a légúti megbetegedésekre is nyugodtan használjuk aromaterápiás célzattal. Az egyik legerőteljesebb lelki, s idegrendszer kiegyensúlyozó, nyugtató illóolaj. 

CSILLAGÁNIZS

A csillagánizst szerintem nem kell senkinek bemutatnom, hisz az egyik legfelkapottabb fűszernek számít a karácsonyi időszakban. Ám nem csak a sütemények ízesítésében jeleskedik, hanem illóolajként tisztítja a légutakat, kitűnő nyákoldó, és köptető, illetve oldja a testi-lelki görcsöket is.

ERDEI FENYŐ

Az erdei fenyő nem csak az illata miatt kitűnő választás az ünnepi időszakra, hanem azért is, mert kiváló légúti fertőtlenítő, nyákoldó, és köptető hatású illóolaj, amellett, hogy energiával tölt fel.

Amennyiben baba van a családban, mindenképpen olyan illóolajat válasszatok, ami javasolnak kisbabák mellé is. 

Fontos, hogy mindenképpen 100% tisztaságú, aromaterápiás illóolajat használj, mivel ezeknek van jótékony hatásuk! Érdemes naponta pár órán keresztül élvezni az illóolajokat, s elmerülni kicsit a gondolatainkkal.

 Otthon így készíthetsz csodás illatosítót:

 

 

Már követem az oldalt

X