Go Pink! – Csiperkegomba az egészségért és a mellrák elleni küzdelemért

Egészség

Go Pink! – Csiperkegomba az egészségért és a mellrák elleni küzdelemért

Minden októberben a rózsaszín tálcás gombák nemcsak egészséges táplálékot kínálnak, hanem a mellrák elleni harcban is szerepet játszanak. Ismerje meg a Go Pink! kampányt, amely a csiperkegomba fogyasztásának előnyeire és a mellrák megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

„Go Pink!” – Ezzel a szlogennel indult útjára évekkel ezelőtt egy világméretű kezdeményezés, amely a pink színnel hívja fel a figyelmet a mellrák megelőzésének fontosságára.

Október 1-től egy hónapon át a rózsaszín tálcás vagy rózsaszín címkével ellátott gombák megvásárlásával a vásárlók nemcsak az egészségükért tesznek, hanem 5 forinttal támogatják a Budapesti Szent Margit Kórház Onkológiai Osztályát is, ezzel segítve a daganatos betegek kezelését.

„A kampány célja a szűrővizsgálatok népszerűsítése és a tudatosság erősítése, hogy a korai felismerés révén a daganat jobban kezelhető legyen.

Az önvizsgálat és a rendszeres ellenőrzések mellett az egészséges életmód is kiemelt szerepet kap, beleértve a megfelelő táplálkozást és a rendszeres testmozgást, amelyek mind hozzájárulhatnak a mellrák kockázatának csökkentéséhez” – mondta el Farkas-Kulcsár Tamara, marketing menedzser.

A 2012 óta minden októberben a Go Pink kampány keretében rózsaszínbe csomagolt gombatermékek eddig több, mint 45 millió forinttal támogatták a mellrák elleni küzdelmet és a daganatos betegek gyógyulását.

Fotó: Pexels / Vero Andrade

 

Csiperkegomba: szuperélelmiszer az egészségért

A csiperkegombát gyakran emlegetik a rákellenes harc egyik kulcsszereplőjeként. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a mellrák megelőzéséhez az ösztrogénszint szabályozásával, különösen a menopauzán átesett nők esetében. Ezen túlmenően a csiperkegomba bioaktív összetevői segíthetnek megelőzni más rákfajták kialakulását is, mint a prosztata-, húgyhólyag- és petefészekrák.

A csiperkegomba a szuperélelmiszerek közé tartozik, mivel magas tápanyagtartalmával, alacsony kalóriatartalmával és kiemelkedő antioxidáns kapacitásával támogatja az egészséges táplálkozást.

Gazdag olyan fontos tápanyagokban, mint a riboflavin, niacin, pantoténsav, biotin, réz és szelén, valamint a napfénynek kitett gomba D-vitamin forrásként is szolgál.

Fotó: Pixabay / Monika

Magyarországon az emlőrák a nők körében a második leggyakoribb halálok a rosszindulatú daganatok között. Az elmúlt évek statisztikái riasztóak: 2007 és 2021 között mintegy 11 000 nő hunyt el emlőrák következtében, ami az összes daganatos haláleset 16%-át teszi ki. A Go Pink! kampány ezért is rendkívül fontos, hiszen

mindenki, aki a rózsaszín címkés gombát választja, hozzájárul a mellrák elleni küzdelemhez.

Tegyen Ön is az egészségéért és a mellrák ellen!

Válassza a Bio-Fungi Kft. rózsaszín tálcás gombáit októberben, és támogassa a Budapesti Szent Margit Kórház Onkológiai Osztályát.

Fogyasszon rendszeresen csiperkegombát, és éljen tudatosan a megelőzés érdekében!

Tegyünk együtt az egészségünkért és a mellrák elleni harc sikeréért!

Champignon mushrooms, spices and dill on grey wooden background

Fotó: 123RF

Nyitókép: Pixabay / Monika

Ajánljuk még:

Egészségtelen, elhízunk tőle, és azt sem tudjuk, mennyit eszünk belőle: a nátrium-glutamátról

A nátrium-glutamátot egy japán kutató izolálta tengeri hínárból 1908-ban, majd az 1940-es években terjed el a nyugati világban mint az ételek ízletességét fokozó adalékanyag. Ma már gyakorlatilag nincs olyan élelmiszer, amiben ne lehetne ott. Szépen ívelő karrierje azonban pár évvel ezelőtt hanyatlásnak indult, ugyanis számos kutató megkérdőjelezte emberi egészségre gyakorolt hatását.