Go Pink! – Csiperkegomba az egészségért és a mellrák elleni küzdelemért

Egészség

Go Pink! – Csiperkegomba az egészségért és a mellrák elleni küzdelemért

Minden októberben a rózsaszín tálcás gombák nemcsak egészséges táplálékot kínálnak, hanem a mellrák elleni harcban is szerepet játszanak. Ismerje meg a Go Pink! kampányt, amely a csiperkegomba fogyasztásának előnyeire és a mellrák megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

„Go Pink!” – Ezzel a szlogennel indult útjára évekkel ezelőtt egy világméretű kezdeményezés, amely a pink színnel hívja fel a figyelmet a mellrák megelőzésének fontosságára.

Október 1-től egy hónapon át a rózsaszín tálcás vagy rózsaszín címkével ellátott gombák megvásárlásával a vásárlók nemcsak az egészségükért tesznek, hanem 5 forinttal támogatják a Budapesti Szent Margit Kórház Onkológiai Osztályát is, ezzel segítve a daganatos betegek kezelését.

„A kampány célja a szűrővizsgálatok népszerűsítése és a tudatosság erősítése, hogy a korai felismerés révén a daganat jobban kezelhető legyen.

Az önvizsgálat és a rendszeres ellenőrzések mellett az egészséges életmód is kiemelt szerepet kap, beleértve a megfelelő táplálkozást és a rendszeres testmozgást, amelyek mind hozzájárulhatnak a mellrák kockázatának csökkentéséhez” – mondta el Farkas-Kulcsár Tamara, marketing menedzser.

A 2012 óta minden októberben a Go Pink kampány keretében rózsaszínbe csomagolt gombatermékek eddig több, mint 45 millió forinttal támogatták a mellrák elleni küzdelmet és a daganatos betegek gyógyulását.

Fotó: Pexels / Vero Andrade

 

Csiperkegomba: szuperélelmiszer az egészségért

A csiperkegombát gyakran emlegetik a rákellenes harc egyik kulcsszereplőjeként. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a mellrák megelőzéséhez az ösztrogénszint szabályozásával, különösen a menopauzán átesett nők esetében. Ezen túlmenően a csiperkegomba bioaktív összetevői segíthetnek megelőzni más rákfajták kialakulását is, mint a prosztata-, húgyhólyag- és petefészekrák.

A csiperkegomba a szuperélelmiszerek közé tartozik, mivel magas tápanyagtartalmával, alacsony kalóriatartalmával és kiemelkedő antioxidáns kapacitásával támogatja az egészséges táplálkozást.

Gazdag olyan fontos tápanyagokban, mint a riboflavin, niacin, pantoténsav, biotin, réz és szelén, valamint a napfénynek kitett gomba D-vitamin forrásként is szolgál.

Fotó: Pixabay / Monika

Magyarországon az emlőrák a nők körében a második leggyakoribb halálok a rosszindulatú daganatok között. Az elmúlt évek statisztikái riasztóak: 2007 és 2021 között mintegy 11 000 nő hunyt el emlőrák következtében, ami az összes daganatos haláleset 16%-át teszi ki. A Go Pink! kampány ezért is rendkívül fontos, hiszen

mindenki, aki a rózsaszín címkés gombát választja, hozzájárul a mellrák elleni küzdelemhez.

Tegyen Ön is az egészségéért és a mellrák ellen!

Válassza a Bio-Fungi Kft. rózsaszín tálcás gombáit októberben, és támogassa a Budapesti Szent Margit Kórház Onkológiai Osztályát.

Fogyasszon rendszeresen csiperkegombát, és éljen tudatosan a megelőzés érdekében!

Tegyünk együtt az egészségünkért és a mellrák elleni harc sikeréért!

Champignon mushrooms, spices and dill on grey wooden background

Fotó: 123RF

Nyitókép: Pixabay / Monika

Ajánljuk még:

13 lisztalternatíva gluténmentes helyzetekre

A gluténérzékenység nem gyerekjáték, és sajnos egyre többen kényszerülnek lemondani azokról a nagy becsben tartott gabonákról, amelyek glutént is tartalmaznak. Az árpa, a rozs és a búza alapvetően értékes élelmiszereink, ebben a különleges esetben azonban igen kártékonyak. Nincs más választás: meg kell találni a legjobb gluténmentes alternatívákat, hogy az érzékenyebbek is élvezhessék az étkezés sokat jelentő pillanatait, mindezt utólagos kellemetlenségek és egészségügyi kockázatok nélkül.