Aktív

Nyolc kreatív tevékenység: ezt csináld, ha már mindent meguntál

Sokan valószínűleg az otthonlét első pár hetét azzal töltötték, hogy a régóta halogatott kötelezettségeknek tettek eleget, mint takarítás, főzés és rendrakás. Ám ki mondta, hogy az otthoni tevékenységek csak unalmasak és fárasztóak lehetnek? Ha már mindennel végeztünk, a lakás csillog-villog, az ételek megfőttek, a lecke is készen van, és maradt még energiánk, íme nyolc tipp, mihez kezdjünk magunkkal.  

1. Rendszerezd a fotóidat albumba

Az évek során fényképek százait kattintottad el, amik most nagy valószínűséggel egy számítógépes mappában várnak az örökkévalóságra. Itt az idő, hogy a családi, esküvői és utazós fotók kézzelfogható formát öltsenek. Online készítsünk belőlük egy szép albumot idézetekkel és feliratokkal ellátva, hogy majd előhívathassuk őket házhoz postázással. A fényképalbumok nemcsak az emlékek „elmentésére” hasznosak, hanem a szülők, nagyszülők és barátok számára is kiváló ajándékok lehetnek bármilyen alkalomra.  

2. Készíts madáretetőt

Már több hete arra kelek fel, hogy hajnalban elkezdenek csiripelni a madarak, és napestig be nem áll a szájuk. Ha szeretnéd, hogy hozzád is ilyen közel kerüljön a természet, készíts a kismadaraknak egy itatót vagy etetőt, amit ki tudsz akasztani a környező fákra. Biztos, hogy hálásak lesznek a figyelemért, amit élénk csiviteléssel fognak a tudtodra adni.

3. Keress egy kreatív hobbit

Ha sosem próbáltad még a hímzést, fonást, kötést, makramé vagy gobelin készítést, de mindig is érdekelt, hogyan működik, tegyél egy próbát! Ezek a hagyományos, de mára már kissé elfeledett tevékenységek egy kis kézügyességgel bárki számára elsajátíthatóak, és az internet tele van oktatóvideókkal. Nekem a fiókban mindig lapul egy gobelin minta színes fonalakkal együtt, ami mindig tökéletes kikapcsolódást kínál pár óra erejéig.

4. Színesítsd meg a napjaidat

Ragassz az ablaküvegre különböző színes szalagokat, és a játékba vond be az egész családot. A legjobb megoldás, ha a festéshez is használt ragasztószalagot vízfestékkel befested, és ezt helyezed rá az ablaküvegek felületére. Az eredmény egészen káprázatos, meg amúgy is:   

„Színezd újra, színezd újra! Az életet, ha megfakulna.”

5. Nevelj otthon konyhanövényeket

Nem kell ahhoz feltétlenül kert vagy udvar, hogy az ember saját termesztésű paradicsomot egyen reggelire, vagy friss petrezselyemzöldet vágjon az elkészítendő ételhez. Ehhez elegendő egy balkonláda jó minőségű földdel, bele pár palánta, és máris indulhat az otthoni mikrogazdálkodás. Én már évek óta azzal kezdem a tavaszt, hogy veszek pár fűszernövényt, amikre késő őszig rendszeresen rájárok, legyen szó akár tésztáról, vagy hús fűszerezéséről.

6. Kirakós játék

Ha mindig is szeretted a puzzle képeket, vedd elő a fiók mélyén lapuló dobozokat, és próbálkozz meg egy 5-6000 darabos kép kirakásával. Ha sikerült megbirkóznod vele, a kreatív folyamat megkoronázásaként tedd ki a falra egy szép keretbe foglalva, hogy mindig emlékeztessen arra:

a jó munkához idő és türelem kell.

 

7. Tanulj meg szépen írni

A kalligráfia művészete azóta érdekel, mióta első osztályos koromban megtanultam írni. Hogy hogyan lesz egy krétával írt szöveg szép egy táblán, miként lehet a filctollal különlegeset alkotni, milyen csodákra képes a töltőtoll és tinta, ha életre kel. Ma már szerencsére számos ingyenes és online tanfolyam között válogathatunk, úgyhogy elő a ceruzát és tollat, gyakoroljuk a szépírást.

8. Tarts online divatbemutatót

A ruhatár kiselejtezésénél mindig ott a dilemma, hogy vajon egy több éve nem hordott ruhát hagyjunk még porosodni a polcon, vagy váljunk meg tőle. Hívd segítségül a barátaidat ehhez a feladathoz, akik videócset formájában szavazni tudnak, jól áll-e neked a ruha vagy sem. Az a jó, ha legalább három ember van hozzá, hogy ne legyen döntetlen az állás. Ami ruhák nem kapnak elég voksot, már mehetnek is azonnal jótékony célra!

Ajánljuk még:

HOGYAN FOGJ BELE EGY IGAZI LOMTALANÍTÁSBA?

ÍGY KÉSZÍTS HÁZI LÉGTISZTÍTÓT (VIDEÓ)

EZEKET FERTŐTLENÍTSD, HA HAZAÉRSZ VALAHONNAN!

 

Már követem az oldalt

X