Garcon! A kertet! (x)

Aktív

Garcon! A kertet! (x)

Valljuk be őszintén, a fűnyírás nagy-nagyon kevés embernek a hobbija. Persze, vannak akiket kikapcsol, mint a barkácsolás vagy a teniszezés, de az ismeretségi körödben nehezen lehet ilyen férfiakat találni, nem igaz?

Nyilván ott a másik lehetőség is, amikor a kertész megérkezik hetente, és elvégzi helyetted a kerti munkát. Csak hát sokba kerül, mindig meg kell oldani a bejutását. Általában mindenki úgy kezdi, hogy vásárol egy tologatós vagy önjárós fűnyírót, amiből egy jobbfajta már eleve hat számjegyű összeg, és jellemzően nem is egyessel kezdődik. Ezt persze hamar megunja az ember, hiszen ugyanúgy ott töltöd az idődet, amit fordíthatnál a családodra vagy sportolhatnál is helyette. Arról nem beszélve, hogy ha például nyaralsz, akkor még te sem fogod tudni tologatni a fűnyírót, és amikor hazaértek, kezdheted is az első hétvégét egy komolyabb kerti munkával. Egy gyep annál szebb, minél gyakrabban vágják, viszont ez ismét sok-sok munkaórába kerülne, ha neked kellene elvégezni.

Ekkor jön jól a robotfűnyíró, ami megoldja helyetted ezt a munkát. Ha nem egy szép téglalap alakú kerted van, akkor sok-sok határoló vezetéket kell használnod, de legalább van megoldás a problémádra. Most viszont a Segway Navimow bemutatkozásával már profi segítség nélkül is be tudod üzemelni a robotfűnyíródat! Szerencsére itt nem a lakásban össze-vissza bolyongó porszívó robotot kell magunk elé képzelni, mivel

a Navimownak centiméter pontosságú GPS-es rendszere van,

ami eddig csak a legkomolyabb mezőgazdasági gépek tudtak. Nagyon komoly összegekért! A Segway név ismerős lehet sokaknak, leginkábbis a profi giroszkópos, egyensúlyozós kétkerekű elektromos eszközről, de termékpalettájuk ennél sokkal szélesebb, mivel az önjáró sporteszközök mellett quadokat és side-by-side terepjárókat is gyártanak. Nem véletlen hogy ebben a szegmensben is maradandót alkottak.

A Navimow egy úgynevezett EFLS (Exact Fusion Locating System) rendszert használ, amely a GNSS szatelit rendszert használja. Vagyis mindegyiket: az amerikai GPS-t, a Kínai BeiDou-t, az orosz Glonass-t, és az európai Galileo-t is. Így egyszerre 25-30 műholddal tartja a kapcsolatot. Ennek ellenére még bárhol előfordulhat jelvesztés: ekkor az EFLS rendszer a szenzoraira is támaszkodik, hogy ne térjen el a megadott útvonaltól. Ugyanezeket a szenzorokat használja fűnyírás közben is, hogy kikerülje az alvó macskát vagy a fákat és a kerti bútorokat. Telepítése egy mobiltelefonos app segítségével könnyedén megoldható, és működés közben is felügyelhető. Beüzemeléskor nem kell sokat bajlódni, le kell telepíteni a bázisállomást, ami a kapcsolatot is biztosítja a robot és a műholdak között. Magát az antennát a dokkolótól távolra is lehet tenni, ahogy a jeltovábbítás megkívánja.

„Okos-funkciói”  nem merülnek ki abban, hogy ha nekimegy valaminek akkor irányt vált, és folytatja a nyírást, vagy ha a szenzorok idegen tárgyat észlelnek, akkor leáll a vágókés.

Mivel szoftvere folyamatosan monitorozza a munkaműveleteket, ezért – szükség esetén – a Navimow IoT új fűnyírási ütemterveket is tud ajánlani!

Képes öndiagnosztikára és emlékeztetők küldésére a cserélendő alkatrészekről, illetve – indokolt esetben – hibariasztásokat is küld a telefonunkra.

Attól sem kell tartani, hogy mindig ugyanazon az útvonalon fog végighaladni, és így kialakul egy keréknyom a pázsitban, mivel automatikus nyírási útvonal-optimalizáló rendszere van. Motorja nagy nyomatékkal rendelkezik, nem gond neki a göröngyös terep, és az akár 45% emelkedő sem.

Vágófeje a szűk, nehezen hozzáférhető helyeken is szépen dolgozik, vágási magassága 3-6 cm között állítható.

A csúcsmodellben 10 400 mAh-s akku dolgozik, és akár 3000 m2-es gyepfelületet is karban tart. Teszi mindezt nagyon halkan, a szomszédokat nem zavarva, mivel mindössze 54 dB(A) a zajszintje! Mivel IPX6-os víz elleni védelme van, ezért akár slaggal is tisztán tartható, és az eső sem árt neki.

Azt is könnyedén ki lehet számolni, hogy mennyi időt takarít meg nekünk.

A  H500E és H800E modell egyetlen töltéssel 300 m2-nyi területet tud karban tartani, a nagyobbaknál ez a kapacitás 400/600 m2-re elég. Nagyságrendileg 3-4 órát vesz igénybe ekkora terület levágása.

Persze lemerülés előtt a Segway Navimow visszamegy a töltőállomására, és feltölti magát, majd ha maradt még a feladatból, akkor centiméterre pontosan ott folytatja, ahol abbahagyta! A legkisebb modell nagyjából 500 m2-es kertekhez ideális, de akár 3000 m2-ig is el lehet nyújtózkodni ha szükséges.

A Segway Navimow robotfűnyírókat keresd az Andl Kft-nél, a hazai kizárólagos importőr telephelyein személyesen, vagy a robot1.hu weboldalon!

(x)

Ajánljuk még:

Két keréken járó boldogság – kedvenc hazai túraútvonalaink

Ahogyan a futás, úgy a kerékpározás is reneszánszát éli: az elmúlt években egyre nagyobb divatja lesz két kerékre pattanni, és így fedezni fel országunk szépségeit. A természet és a tekerés szerelmeseinek szeretnénk most kedvezni válogatásunkkal, amelyekben a legszebb hazai útvonalakat igyekeztünk összegyűjteni.