Szocio

Segíts te is Marcinak! – Közösségi akció egy hároméves gyógyulásáért

Marci októberben múlt hároméves. Egy izgága, huncut kisfiú, aki imád futkározni, ugrálni, táncolni – mindent, amit egy korabeli kisfiú szeret. Csak hamar elfárad a lába, Marci ugyanis szárkapocscsonthiánnyal született. A rendellenesség most még orvosolható, sajnos azonban nincs meg a család számára a fizetős beavatkozás ára. Ráadásul ketyeg az óra, hogy még időben megtörténhessen a sorsfordító műtét, ezért kérik minél többek segítségét.

Marci édesanyja, Sabrina, több mint három évvel ezelőtt megtudta, hogy ikreket vár. Az apuka azonban még a születésük előtt úgy határozott, hogy nem lesz része a gyerekek életének. Sabrina két gyönyörű kisfiút hozott a világra, csakhogy már a szülőszobában feltűnt, hogy az egyik kisfiú, Marci, különbözik a testvérétől. Egyik lába másként állt, mintha törött lenne, és az egyik kezecskéjén három ujja összenőtt. Világossá vált, hogy nehézségekre számíthatnak.

Marci diagnózisa a fibular hemimelia, azaz veleszületett szárkapocshiány. 40 000 gyermekből 1 születik hasonló rendellenességgel. A jó hír, hogy van segítség: egy műtét. A rossz hír viszont az, hogy a műtét 30-40 millió forint körüli összeget igényel, és hároméves kor előtt ajánlott leginkább, mielőtt a boka csontosodni kezd.

Marci már elmúlt három, de még most sem késő elvégezni a beavatkozást – viszont az időfaktor nagyon is számít, nincs sok ideje a családnak.

 

Marci jelenlegi orvosa Dr. Domos Gyula gyermekortopéd szakorvos, aki sokat tesz azért, hogy páciense megfelelő kezelést kapjon. A hazai specialista a kanadai végzettségű Dr. Dror Paley-től tanult, aki nemzetközi szaktekintélynek számít a végtaghosszabbítás területén. Mivel a műtét sikerének mértékét tekintve nem mindegy, hol és ki végez el egy ilyen kulcsfontosságú, sorsfordító műtétet, így Dr. Paley lehet a kulcs, hogy a kisfiú teljes életet élhessen.

Az édesanya félig lengyel származású, nagy könnyebbséget jelent, hogy bár az orvosprofesszor jelenleg Floridában dolgozik, ezt a beavatkozást Lengyelországban, Varsóban végezné el. Az, hogy az ottani nyelv és kultúra nem idegen Sabrina számára, mindenképp segítség a nehéz helyzetben.

A műtét 2022 februárjában lesz – feltéve, hogy összejön rá a tervezett összeg.

A Marcell Reménye Alapítványt Marci édesanyja részben a célból hozta létre, hogy összegyűjtse kisfia számára a műtétre szükséges pénzt. 

Nagy segítség lenne, ha a kis örökmozgó Marci – mivel úgy nő, mint a gomba – megkapná az esélyt a számára szükséges, gyógyító beavatkozásokra.

A fiúk jövőre óvodáskorúak lesznek, és mint tudjuk, egy óvodásnak már nagyon sok tennivalója akad. Csúszdára fel, csúszdáról le, hintára át, onnan kismotorra, és így tovább. Valódi eredmény lehetne, ha ortézis helyett idővel hagyományos cipőt viselhetne korrigált lábfején, és három összenőtt ujját is szétválaszthatnák a jobb kezén.

Az első műtétet követően Marcinak két hónapig kell majd gipszet viselnie, amire nem léphet rá, és ezt követően kapná meg a végtaghosszabbító keretet, amelyet 6 hónapig kellene hordania. Ám az ezekkel járó nehézségek messze eltörpülnek azon előnyök mellett, amelyet egy sikeres beavatkozás hozhatna életükbe.  

Sok jótevőnek hála, nagyjából az összeg fele már összegyűlt (több mint 17 millió forint). Ennek egy része családtagoknak és barátoknak köszönhető. Sabrina holland élettársának jóvoltában akadt számos nagylelkű, külföldi adományozó is, sőt hazai zenészek segélykoncertet is adtak a jó cél érdekében. Igy valóban van remény, ám még messze a teljes összeg. 

Az alapítvány távlati tervei közé tartozik az is, hogy támogassák a magyarországi gyermek-ortopédsebészet fejlesztését, hogy minél több Marcihoz hasonló gyerek kaphasson megfelelő és korszerű kezeléseket. A közösségi összefogás csodálatos erejében bízva kéri az édesanya, hogy aki teheti, járuljon hozzá a költségekhez.

Az alapítvány adatai:
Marcell Reménye Alapítvány
Székhely: 2330 Dunaharaszti, Egry József utca 9/b
Adószám: 19312196-1-13
Bankszámlaszám:
11600006-00000000-96255331
IBAN: HU23 11600006-00000000-96255331
SWIFT: GIBAHUHB

Bármilyen összegű felajánlás óriási segítséget jelent. 

Ha követnétek Marci útját ezentúl is, nézzetek rá a kezdeményezés weboldalára vagy Facebook-oldalára!

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X