Nem kell versenylónak lenni sem nekem, sem neked
Mindig is tudtam, hogy nem akarok konformizált átlagember lenni. Biztos voltam benne, hogy sokra fogom vinni, és úgy voltam vele, hogy én majd jól megmutatom, hogy lehet ezt az életet jobban élni. Aztán jöttek az évek és a felismerések, és rájöttem, hogy az élet sokkal többről szól annál, mint hogy megpróbálok mindenkit túlszárnyalni.
Közlekedésügyi főbűneink: így ne legyél a másik utas, aki nem tud közlekedni!
A közlekedés eleve stresszes – hát még, ha utastársainkat is tolerálni kell. Mindannyian ismerjük azt a bizonyos utast, aki a mozgólépcső közepén terpeszkedik, átcibálja a lábadon a banyatankot, a buszra szállva kezdi el keresni a jegyét, üvölteti a mulatóst a vilin… egyszóval: nem tud közlekedni. Nektek melyik a kedvencetek?
Dohányzóból nemdohányzó leszek! – Az első mérföldkövek
Aki nem dohányzik, az kimaradt egy furcsa kalandból. Egyúttal adjon hálát, mert dohányosnak lenni hosszú távon egyáltalán nem jó. Akárhogy is, a sose dohányzó és az egykori dohányzó se vessen követ a dohányzókra! Egy dohányos meglátásai következnek, aki eltökélt abban, hogy lehet még belőle nemdohányos. 
„Volt, aki Kijev közepéből hívott fel minket” – Interjú Prasun Sarhma önkéntessel húszezer indiai diák kimenekítéséről
Az orosz–ukrán háború kitörése után megközelítőleg húszezer indiai diákot sikerült kimenekíteni Ukrajnából. Számos intézmény, szervezet és civil önkéntes gyors összefogásával a szomszédos országokba – Romániába, Szlovákiába, Lengyelországba és Magyarországra – kerültek, ahonnan aztán hazatérhettek. Egy indiai önkéntest, Prasun Sharmát kérdeztünk meg élményeiről.