Nem harap a novella! – Öt izgalmas, kortárs novelláskötetet ajánlunk
Gabriel Garcia Márquez mondta, hogy novellát írni nehezebb, mint regényt. A jó novella ugyanis tömörségénél fogva olyan, mint az esszencia, a történet tetemes része kimondatlan marad, és az olvasóban teljesedik ki. Ennek az egyik legismertebb példája Hemingway hat szóból álló novellája: „Kisbaba cipő eladó. Soha nem hordták.”
A karácsonyi díszek elfeledett üzenete: ezért kell az alma, a dió és a fények
Évek óta nem kérek ajándékot karácsonyra, és a hozzám legközelebb állókkal ezt kölcsönösen tiszteletben is tartjuk. Nagyjából. A saját kézzel készített dolgok kivételt képeznek. Idén úgy döntöttem, hogy tovább haladok az önkéntes minimalizmus útján, és az otthonomat a csillogó gömbök, girlandok és villogó izzók helyett megpróbálom tartalommal megtölteni.
Most komolyan, kell ennél több? 5 bekuckózós könyv hideg napokra

Az elmúlt években tökélyre fejlesztettem az őszi és téli olvasási szokásaimat. Ráadásul most aztán tényleg minden lelkifurdalás nélkül olvashatok otthon. Egy nagy adag tea – termoszban, hogy ki se kelljen kelni a pokróc alól –, telefon lehalkítva, kutya a hónom alatt. Ahogy a természet is megpihen, nekünk is jó lelassulni, újragondolni az elmúlt időszak történéseit a könyvek segítségével, vagy épp egy szebb, szabadabb jövőről álmodozni. 

Hat dolog, amit az örökbefogadott kutyámtól tanultam
Magunkhoz venni egy kutyát olyan mély elköteleződés, mintha tíz-tizenöt vagy akár még ennél is több évre magunkhoz vennénk egy csecsemőt. A róla való gondoskodás azonban nem egyoldalú. Én például, amióta gazdi vagyok legalább hat dologban változtam meg!