Klímaszorongás helyett cselekvés – mit tesz az unió, mit az ország, és mit tehetek én?
„Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” – e gondolat mára szállóigévé vált. Egyre többen vallják, hogy közösségi és egyéni szinten is sürgőssé vált tenni a bolygónkért. Hol tart ez a folyamat? Az Európai Unió és Magyarország radikális változásokat szeretne elérni 2050-re a klímasemlegesség terén. Az Európai Zöld Megállapodásban a tagállamok többek közt arra tettek ígéretet, hogy az említett céldátum után több szén-dioxidot kell eltávolítaniuk a légkörből, mint amennyit kibocsátanak. Ráadásul nekünk is bőven van lehetőségünk arra, hogy környezettudatosabb életmódot folytassunk.
Jár az énidő az édesanyáknak is – „anyanappali” Józsefvárosban
Budapest nyolcadik kerületében működik a Fókusz Közösségi Tér, amely tartalmas időtöltést kínál kisgyerekes anyukáknak. Több mint három éve indult itt útjára az Én/Idő program azzal a céllal, hogy az anyukáknak jusson idejük önmagukra, és segítse őket a munka világába való visszatérésben, ezért egy állásinterjú vagy ügyintézés idejére gyerekfelügyeletet is biztosítanak. Emellett szakmai előadásokat és baba-mama programokat nyújtanak az érdeklődőknek. Mindezt ingyenesen, az önkormányzat támogatásával. Bemutatjuk a józsefvárosi Fókusz Közösségi teret! 
Fiatalok, akik 102 ezer ember lelkét ápolják – Ez a Mélylevegő Projekt!
2020 tavasza, az első lezárások, és egy hajnali Facebook-os chatbeszélgetés. Három végzős pszichológushallgató, Pető Dorina, Miklós Andrea és Juhász Bettina a Pszinapszist – Budapesti Pszichológiai Napokat szervezte, amikor beütött a koronavírus-járvány. Le kellett mondani a rendezvényt, az oktatás és az emberi kapcsolatok is online térbe költöztek. Ekkor kezdődött a Mélylevegő Projekt története. Vegyél egy mély levegőt, számolj el tízig, és olvasd el, mennyire kevés kell ahhoz, hogy idén békés legyen az ünneped.