Szép

Az innovatív szépség nagyhatalma – Miről mesél a koreai nők arcbőre?

Bőröd az ékszered – segítsd, hogy ragyoghasson!

Mindenről N., a fodrászom tehet. Emlékszem, évekkel ezelőtt éppen a szokásos hajigazításra érkeztem hozzá, amikor a székbe huppanva gyanútlanul rápillantottam, és észrevettem valami változást. Nem, nem a hajszíne volt az. Nem is egy feltűnő ruha.

„Neked mitől ilyen gyönyörű a bőröd?” – szakadt ki belőlem kisvártatva. Hasonló korúak vagyunk, meg különben is: nőként bármikor indokolt lehet a kérdés. Az arca feltűnően ragyogott, de minden kétséget kizáróan nem a vastag sminktől.

„Dél-koreai kozmetikumokat használok egy ideje. Megmutassam őket?” – ajánlotta fel magától értetődően. Micsoda, Dél-Korea és a szépségápolás? Erről én miért nem hallottam eddig? Így aztán N. mesélt nekem először arról, hogy

Dél-Korea valódi innovatív szépségnagyhatalom, és csak úgy ontja magából a különlegesebbnél különlegesebb termékeket.

Ráadásul „cruelty-free”, azaz a gyártók nem tesztelnek állatokon.

Több sem kellett nekem. Belevetettem magam a fátyolmaszkok, tonerek, esszenciák és szérumok világába. Sorra próbáltam a márkákat, hatóanyagokat, egyre nagyobb kedvvel kísérleteztem, egyre messzebbre merészkedtem „kozmetikum-csodaországban”. Értek meglepetések, főleg az összetevőket tekintve (bár azóta megbarátkoztam a csiganyállal, köszönhetően egy szemránckrémnek). Megtapasztaltam, mire hogyan reagál a bőröm. Persze nem vált be minden, de akad, amihez a mai napig hűen ragaszkodom. Kedvenc termékeim összetevőit maga a természet adja: aloe vera, görögdinnye, propolisz, rizs, sütőtök, gránátalma, uborka, avokádó, cukornád, tojáskivonat.

Megtanultam, hogy a legdrágább sminktermék sem ér egy fabatkát sem, ha ellógom a bőrápolást.

Nem az olykor-olykor beiktatott, lagymatag típusút, hanem a mindennapos rutinná vált gazdag és hatékony változatot. A már-már legendássá vált tíz lépéses koreai arcápolási rutin rituálé lett számomra. Esténként üdítő érzés alaposan lemosni arcomról a város porát és megszabadulni a kívülről is látható napi stressztől.

Vajon kötelező az összes lépést betartani a tízből? Dehogy. Eleve nincs olyan, hogy „kötelező”! Figyeld a bőröd, mikor mire van szüksége, légy vele jó barátságban. Kezeld az arcápolást rugalmasan és annyit alkalmazz a tíz lépésből, amennyit elégnek érzel. Hidd el, tudni fogod – ahogy a nyár teljesen eltér a téltől, és te is más ételt kívánsz a különböző évszakokban, úgy a bőröd sem fog hazudni.

A koreai szépségápolásban a nők nem palástolják arcuk valóságát. Ők már régóta tudják, hogy a hidratált, hamvas bőr valódi szexepil. Csodák nincsenek: nem elfedik a bőrproblémáikat, hanem igyekeznek megoldást találni rá.

Jártamban-keltemben, ha ázsiai nőkkel találkozom, lopva megcsodálom őket. Fürkészem egyenletes tónusú arcukat, vajon hány évesek lehetnek? Egyszerűen lehetetlen megsaccolni… Biztosan részt kap a genetika, de talán nem csak erről van szó.

„Egészséges vagyok és minden életkorban gyönyörű, ha odafigyelek magamra.” Számomra erről mesél a koreai nők arcbőre.

Mi lenne, ha úgy gondolnál az alapos bőrápolásra, mint egy befektetésre, amelyet magadért teszel? Nem veszítesz semmit, kizárólag nyerhetsz: a smink is szebben mutat majd rajtad. Ha választanom kell, boldogan előbb lemondok a márkás rúzsról, mint a minőségi hidratáló krémről. Inkább vásárolok szérumot, mint szemhéjfestéket. Olyan pedig nem fordulhat elő, hogy a fürdőszobapolcról hiányozzon az arclemosó vagy a micellás víz. Relaxációhoz tökéletes társ egy vitaminokkal és értékes hatóanyagokkal csurig töltött arcmaszk, hetente egyszer az éjszakai pakolást sem vetem meg. Eddig minden forint, amit erre költöttem, megérte az árát.

Soha semmit nem éreztem felesleges pénzkidobásnak, mivel a koreai termékeknél igaz: ha valami drágább, akkor bizony gazdagabb összetevőket tartalmaz, többet tud, mint mások.

Szóval, kedves N.! Köszönettel tartozom neked. Jót tettél velem, amikor hajvágás közben beavattál a koreai szépségápolás rejtelmeibe. Én pedig jót tettem magammal, amikor felismertem, hogy a gondosan ápolt bőr a legszebb smink, amit egy nő magára kenhet.

Ajánljuk még:

Makacs narancsbőr: milyen természetes módszerek segíthetnek?

A hasi zsírpárnák mellett alighanem a combunkon megjelenő narancsbőrrel harcolunk a legtöbbet. A nők jelentős részénél jelentkezik kisebb-nagyobb mértékben a cellulitisz, de a drága orvosi beavatkozások és géppekkel végzett kúrák helyett otthon is tehetünk a csökkentése érdekében. Ehhez gyűjtöttünk megoldásokat.

 

Már követem az oldalt

X