Gyertyát gyújtani élmény! De miért vagyunk környezettudatosabbak, ha szójagyertyát égetünk?

A pislákoló gyertyafény bensőséges hangulatot varázsol otthon és melegséget hoz a léleknek. A paraffinnal készült gyertyák helyett a szójagyertya okos választás lehet azok számára, akik környezetkímélő megoldást keresnek, ugyanis a természetes szójaviasz alapú gyertyák semmilyen káros kémiai anyagot nem bocsátanak ki, míg paraffinos társaik égésükkel emelik a levegő szén-dioxid-tartalmát.

Gróf és paraszt: az ellentmondásos zseni, Lev Tolsztoj születésnapjára

Egy orosz író, akinek műveit világszerte ismerik. Egy ember, aki maga volt a két lábon járó ellentmondás. Egy izgalmas egyéniség, akivel ha leülhetnénk beszélgetni, biztosan nem unatkoznánk. 192 éve ezen a napon született a Háború és béke, az Anna Karenina, a Kreutzer szonáta valamint számos egyéb regény, novella és mese alkotója.

Én már kedves vagyok magamhoz. Akkor te miért nem?
Egy ideális világban biztosan alapkövetelmény lenne a kedvesség. Mindenkivel. Elsősorban idegenekkel – főként hivatalos, formális ügyintézések során. De a mi világunk távolról sem ideális, így örökre velünk marad a kérdés: megéri-e kedvesnek lenni egymással?
Egy nap, ami csak a tiéd – te mivel töltenéd?
Számodra mitől alakul jól egy nap? Ha választhatnál: mivel töltenéd, hogy este elégedetten bújj ágyba? Fellélegeznél, ha egy napig nem terhelnek kötelezettségek? Egyedül lennél, hogy senkihez se kelljen alkalmazkodnod vagy családdal, barátokkal szereznél élményeket?