Szép

Az egészséges, gyönyörű haj titka egyszerűbb, mint gondolnád!

A legtöbb nő szép hajra vágyik. Mutatom, az enyém mitől ilyen gyönyörű!

 

Sokszor teszik fel nekem a kédést: „Mitől ilyen szép hosszú a hajad? Mit csinálsz vele? Mit szedsz rá?"

A válasz pedig rövid és egyszerű: „megfelelő táplálkozás."

Nem szedek extra vitaminokat (maximum időszakosan, kúraszerűen), sem egyéb varázslat nincs a hajam egészségének hátterében,

viszont vannak olyan dolgok, melyekre ügyelni kell, hogy ilyen is maradjon. Mutatom is őket:

FEHÉRJE

Aki esetleg követ a közösségimédia-felületeimen, az tudja, mennyire híve vagyok a megfelelő fehérjefogyasztásnak, ugyanis a benne található ásványi anyagok, aminosavak, és vitaminok elengedhetetlenek az egészséges szervezet működéséhez. A hajnövekedésben és a haj erősségében pedig bizonyítottan fontos szerepet játszanak. Én vegán (tejmentes), gluténmentes, és hozzáadott cukrot nem tartalmazó fehérjét fogyasztok minden nap reggelire.

SAMPON

Másfél éve nem mosok napi rendszerességgel samponnal hajat, csak havonta egyszer. A köztes időszakban csak almaecetes, vagy sima vizes öblítést csinálok. Nem mondom, hogy az elején leányálom volt az átállás, de megérte a szenvedést, mert a fejbőröm egyensúlya visszaállt a normál állapotába. Konkrétan nem zsírosodik, büdösödik a hajam, és az én 2 hetes tincseimről nem mondja meg senki, hogy nem előző nap lettek megmosva. : )

A legtöbb problémát az SLS (Sodium laureth sulfat, nátrium-laurét-szulfát) okozza. Ez az anyag ugyanis egy kvázi ipari erősségű tisztítószer, mely túlságosan is tisztít, ezáltal pedig megbontja a bőr természetes védőrétegét. Ez pedig faggyútúltermeléshez, fejbőr szárazsághoz, és egyéb problémákhoz vezet. Érdemes emiatt SLS mentes sampont választani.

HAJSZÁRÍTÁS

Érdemes beszerezni egy olyan hajszárítót, aminek van eco üzemmódja, melyen szobahőmérsékleten lehet szárítani a hajat. Ez nem roncsolja sem a hajszálaidat, sem a fejbőrödet.

HAJKEFE

A legtöbb hajkefe sajnos sérti a fejbőr felső rétegét, húzza, tépi a hajat, ami hajritkuláshoz vezet. Én műanyag, lekerekített kefét használok, amely lassan 4 éve hű társam a mindennapokban.

HAJVÁGÁS

Nem attól lesz szép hosszú hajad, hogy nem vágatod. A fodrászoddal beszéld meg, hogy a te hajtípusodhoz, hajhosszodhoz mi az ideális rendszeresség. A gubancos, töredezett hajvégek ugyanis nem tesznek jót. Egyrészt beleakad mindenbe, húzza, tépi a hajszálakat, melyek, ennek következtében szétnyílnak, és letörnek. Engem a fodrászom félévente vár szeretettel, mivel erős szálú hajam van, ami nem igazán törik, ám mindenkinek más a hajszerkezete, így mindenképpen kérdezz erre rá nála!

Ajánljuk még:

Mint emberek a sót... – ami nélkül nincs ízes élet

„Úgy szeretlek Édesapám, mint emberek a sót!” – mondja a mesebeli királyleány, és valljuk be, a furcsa megfogalmazás ellenére – királyi édesapjához hasonlóan – igazat kell neki adnunk. Elsőre talán azt hihetnénk, hogy a só csak egy a gyakrabban használt konyhai ételízesítők közül, azonban ha jól végiggondoljuk, életünk szinte minden területén találkozhatunk vele. Változatos felhasználási lehetőségeihez hasonlóan történelme is izgalmas: volt már fizetőeszköz, rendeztek vele adósságot, ráadásul az egyik legjobb minőségű kősót Európában éppen a Kárpát-hazában bányásszák.

 

Már követem az oldalt

X